Conform sursei citate, măsura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocupării în sectoarele în care există cerere de forţă de muncă şi reducerea muncii la negru şi la nivel economic, prin creşterea consumului, cu influenţă şi asupra importului bunurilor de consum şi sporirea puterii de cumpărare a salariaţilor.
„Demersul este menit să aducă un trai mai bun angajaţilor din România şi să reducă sărăcia în muncă. Majorarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată presupune o apropiere a remuneraţiei de nivelul cerut de Directiva UE 2022/2041 privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. În plus, din experienţa anilor trecuţi, creşterea salariului minim a adus şi o creştere pe verticală a majorităţii salariilor, nu doar pentru cele minime”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.
Astfel, tariful orar va fi de 22,024 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 168 ore/lună.
Totodată, valoare netă majorată a salariului minim brut pe ţară este de 2.363 de lei, pentru o deducere de 300 de lei, majorarea pe net fiind de 284 de lei.
„În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată aproximativ 760.000 de salariaţi, respectiv în jur de 14% din numărul total de salariaţi activi. De majorarea salariului de bază minim la 3.700 de lei vor beneficia 1.871.266 de salariaţi. Aceasta nu se aplică salariaţilor din agricultură şi industria alimentară, pentru aceste categorii aplicându-se prevederile legale în vigoare”, se mai precizează în comunicat.
Sursa: AGERPRES
Trimite articolul
Xsi miile de oameni ce raman fara loc de munca in loc sa le creasca salarul nu-i vedeti, asa din pix se poate creste salarul minim, aia nu ies din capitala sa vada cum stau lucrurile