Ministrul Finanțelor s-a referit la o modalitate care ar putea fi aplicată de anul viitor, având în vedere că Guvernul încearcă să strângă mai mulți bani la bugetul de stat pentru creșterea pensiilor.
„Toți cei care au cunoștință de fapte de evaziune fiscală sau chiar salariații, dacă au cărțile de muncă și se face doar plata parțială pe carte de muncă, vor putea, începând cu aprilie sau mai, să vedem cum vom termina acest sistem de avertizare anonimă a faptelor de evaziune fiscală, vor putea să fie liniștiți că nu vor mai dormi bine cei care fac fapte de evaziune fiscală. Ne gândim să fie un procent din fapta și din contravaloare a faptei de evaziune fiscală, pentru că este până la urmă meritul celei persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeași faptă, ne putem gândi și la un sistem de stimulare proporțională“, a declarat Marcel Boloș pentru Antena1.
Procent din contravaloarea faptei
Acesta a adăugat că în cazul în care fapta de evaziune este semnificativă, atunci persoana care a descoperit-o va putea fi remunerată corespunzător, primind 1% din contravaloarea faptei, cu condiția să fie confirmată prin rapoartele de inspecție fiscală sau de antifraudă fiscală. Reclamațiile vor putea fi depuse prin sistemul de avertizare anonim.
„Ne gândim și la un sistem de stimulare a avertizărilor fiscali care au sesizat o faptă. Aceasta s-a confirmat și aceste stimulente pot fi și de natură financiară”, a mai spus ministrul Finanțelor.
Trimite articolul
XPrezent! Unde torn…. unde incasez banii!? Mai repede nu se poate!? Ca stiu vreo 2 psdisti si vreo 3 pnlisti…. numa buni de umflat! Si cu un procent mic…. tot e bine!
-
Stai flex ca in secunda doi esti turnat si tu si apoi sa te tii. Ai avea incredere in sistem? O sa te faca praf dupa…
Nu am nevoie de procent. Investigați câtă evaziune fiscală a făcut falcă ca primar și veți obține o sumă colosală la buget.
-
Ar trebui rusești toți parlamentarii și oamenii lor
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală – ANAF ce treabă ARE ???
Greve “știu” să facă pt salarii mari .
Dacă nu își fac treaba , dati-i afară !!!
Este sunetul anarhiei .. pentru ce a fost revoluția 89′ ? sa ne întoarcem la metehnele trecutului ?!?
-
Ipotetic, eu daca torn și se dovedește îmi dați 80 % din veniturile anuale deja încasate de angajatul ANAF sau a altei instituții responsabile și recuperați retribuția mea integral direct tot de la ei..
Comuniștilor !!!
Verificați saloanele de înfrumusețare. Plătești sute de lei pentru un serviciu și nu primești niciodată bon.
Si de aici ce iese mai exact?
Am indoieli mari ca un om de rand poate dovedi concret o evaziune fiscala ascunsa in spate la firme mituite.
Asta se aplica doar la scala mica unde oameni mici injunghie in spate firme si situatii mici.
Adevartele furturi nu se fac acolo si nu se compara cu nimic la ce fura cei mari.
Vreti bani la bugete. Taxati si verificati pe cei bogati.
In loc sa va ocupati de aia care fura la scala mare, bagati mai multe bete in roate la cei de rand.
Ministrul economiei ii preot de profesie , avand in vedere ca preotii pe vremea lui ceașcă erau turnatori cu casetofonul sub sutană , aceste metehne din moși , stramoși nu se uita și leapada ușor…daca se aprobă propunerea legislativa va fi o nebunie totală, o societate bolnava , dezbinata ,suspicioasa . Tot prostul de roman are de tras si platit polițe, ca na , pensile speciale trebuie platite. Gândiți va doar la amanuntu asta : te cheama vecinu sa ii faci cine stie ce mărunțis de reparații prin casa iar apoi te șantajeaza ca nu te mai platește sau te reclamă. Ășa zișii salahorni sau meseriasi de ocazie o sa dispara sau o sa lucreze la prețuri de iți pica plombele…posibil o sa creasca incasarile la buget dar ii irelevant cat timp se înmulțesc ” specialii” ….toată pròblema in ro ii ca firmele mari isi externalizeaza profitul legal , si de ei nu se leaga nimeni , iar a doua problema majora ii ca achizițiile publice se fac umflate cu procent de minim 10% . Daca masurile aste lovesc in cei mici , tot românul de rand are de suferit ca o sa se scumpeasca produsele si servicile foarte mult…si inca o mare problemă, in câțiva ani se vor găta si fondurile europene, sa vezi atunci deficit si inflație .