Începând cu data de 8 februarie, copiii vor merge la școală după cele trei scenarii deja stabilite: verde, galben și roșu. În funcție de numărul de cazuri din localități, în scenariul verde toți copiii merg la cursuri, în scenariul galben aceștia merg la școală prin rotație (jumătate merg fizic, iar jumătate învață online), iar în scenariul roșu vor merge la școală cei din învățământul primar și vor funcționa și grădinițele, până la incidența pragului de 6 la mia de locuitori. Universitățile, care au autonomie, vor avea libertatea să decidă în ce mod își vor derula activitatea.
Ministrul Educației a declarat pentru HotNews.ro, citat de TION.RO, că sistemul hibrid s-a dovedit neviabil.
”Sistemul hibrid s-a dovedit neviabil, ineficient. Realitatea a arătat că nu s-a făcut față, elevii nu au asimilat, nu au dobândit competențe. Când vrei să faci două lucruri în același timp riscul de a nu ieși nimic este foarte mare. Am un număr de peste 65.000 de elevi estimați în situație de risc de neîncheiere a situației în primul semestru. Predarea online generează pierderi substanțiale. Este vorba de pierderi suferite pe parcursul predării online și este logic că nu le poți recupera tot prin predare online, este nevoie de prezență fizică pentru aceste acțiuni remediale”, a spus Cîmpeanu.
Acesta a explicat, în cadrul interviului acordat pentru HotNews.ro, că mizează pe faptul că foarte puține școli vor fi în scenariul roșu, insistând pe faptul că menținerea cursurilor în online nu va putea acoperi pierderile de până acum.
Despre acțiunile remediale, menite să îi ajute pe copii să recupereze materia pierdută, Cîmpeanu a spus că va iniția o OUG, existând acoperire financiară pentru acest demers.
”Discutăm de un tarif orar unic pe care să fie plătite cadrele didactice care fac ore suplimentare cu copiii […] Acest tarif este de o sută de lei pe oră. Aceste acțiuni remediale cred că vor fi făcute în bună parte de profesori tineri […] cred că este avantajos și motivant pentru că acțiunile remediale trebuie particularizate și profesionalizate. Am pierdut mult prin predarea online și trebuie recuperat. Școlile de vară pot fi o măsură inclusă în pachetul de măsuri remediale, doar că vin după examenele naționale, ori noi avem nevoie de pregătire urgentă pentru a recupera înainte de examenele naționale. Pachetul mediu va fi de 5 ore remediale pe săptămână, ar putea fi o oră în plus de luni până vineri. Programul va fi stabilit de profesor după ce a identificat pierderile, cu consultarea părinților. Este strict la latitudinea lor. Acolo unde pierderile au fost mai mari, e nevoie firesc de un număr mai mare decât pachetul mediu”, a explicat ministrul.
Acesta a vorbit și despre vaccinarea cadrelor didactice. Până în momentul de față, sub 50% dintre angajații din învățământ au declarat că vor să se vaccineze.
”Cred că, în momentul în care informația va fi mai bine cunoscută, se vor mai gândi să răspundă pozitiv și o bună parte din cei care nu au răspuns până acum. Orice cadru didactic vaccinat înseamnă o diminuare cât de mică a riscului de transmitere a acestui virus, inclusiv pentru familiile celor vaccinați”, a spus Cîmpeanu.
Sursa: TION.RO
Trimite articolul
XInfornația e foarte cunoscută! În prospect la Pfuzer scrie că ca vaccinul nu anticipează genotoxicitate, ceea ce nu e deloc o asumare și o garanție, uar Moderna are aprobare conditionată de…studii ulterioare
Nebunilor, lasati dracului experimentul covid si deschideti scolile!
Ati inebunit deja pe toti cu regulile voastre naziste pentru o gripa ridicata la rang de boala supermortala…
Si noi trebuie sa fim pregatiti sa dam DIN NOU fondurile…scolii,clasei,pt dezinfectanti,reparatii..Ministerul educatiei de ce nu interzice astea??????
-
Mai,gheo nu ma fa ca de ne mai cere fonduri si bani i filmez si duc televiziunea si toata presa pe ei.Scoala este GRATUITA!!!!nici un ban nu dau la fata,uar daca se razbuna pe ea,fac circ de i desfiintez cu totul.