Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare. Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.
„Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a transmis Ministerul Sănătății.
Trimite articolul
Xsi daca omul e infectat dar nu are simptome deci nici nu stie, ce se intampla? e tratat pt boala pt care e internat sau nu e primit in spital si merge acasa unde da ortu, popii?
Cum ii ala …”test ANTI -Covid 19 ” ? Doamna Pintea ….”Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 “poate pentru…depistarea .
Sa auzim numa’ de bine !
Doamna Pintea …..de ce ati sters comentariul meu?????????????
pentru ca am indraznit sa Va atrag atentia l test ANTI -Covid 19 ?????
banuiesc ca ati mai rupt un creion ….
sa aveti un weekend fain :)))))))))))
si la iesire ?
nu se verifica ?