Oradea. Traficul rutier este blocat pe mai multe străzi din Oradea, după ce rafalele de vânt au smuls arbori din rădăcină, au doborât stâlpii de iluminat sau au aruncat acoperișurile caselor sau blocurilor în stradă.
Trotuarele din toate cartierele orașului sunt pline de țiglă spartă, iar oamenii au început deja să curețe resturile de ceramică și să repare acoperișurile. Vijelia cu aspect de tornadă, vântul extrem de puternic și ploaia abundentă au împiedicat vizibilitatea pentru câteva minute, îndoind și dărâmând indicatoarele rutiere.
Pe strada Roman Ciorogariu, spre exemplu, accesul rutier este blocat din cauza unui arbore prăbușit peste o mașină. Pe Decebal, în zona intersecției cu Tudor Vladimirescu, traficul e de asemenea deviat pe străduțe laterale, din cauza unui acoperiș de tablă, smuls de vânt și aruncat peste linia de tramvai.
Și pe strada Armatei Române s-au prăbușit arbori, pompierii lucrează la degajarea carosabilului.
Pompierii au emis Cod Portocaliu de vreme extremă, valabil marți de la ora 16:53 până la ora 18:00, pentru județul Bihor, localitățile Oradea, Salonta, Săcueni, Popești, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Tăuteu, Sălard, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Abrămuț, Copăcel, Husasău de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Mădăraș, Tămășeu, Săcădat, Paleu, Gepiu, Spinuș și Mădăras. Mesajul RO-ALERT avertiza asupra rafalelor de vânt puternic, de până la 70…80 km/h, „vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 20-25 l/mp”.
Vântul a fost atât de puternic încât a luat acoperișul Bibliotecii Județene.
Zeci de misiuni ale pompierilor bihoreni
Pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Salonta, Detașamentului Marghita și Stației Aleșd intervin cu autospecialele, echipamentele și accesoriile din dotare pentru înlăturarea efectelor furtunilor manifestate în județ, informează ISU Crișana, prin locotenent colonel Camelia Roșca.
„Pompierii Detașamentului Salonta au degajat zeci de copaci care blocau traficul pe DN 79, între localitățile Mădăras și Salonta, urmând să intervină pentru înlăturarea copacilor căzuți pe mai multe străzi din Salonta.
Pompierii Detașamentului 1 și 2 Oradea acționează pe raza întregului municipiu, unde vântul puternic a desprins acoperișurile mai multor imobile și a doborât mai mulți copaci pe carosabil și autoturisme.
În Oradea, pompierii militari paramedici din cadrul Detașamentului 2 Oradea au acordat îngrijirile necesare unei persoane rănite în urma spargerii unei ferestre, transportând-o ulterior la spital”, transmite purtătoarea de cuvânt.
Sursa: Bihon.ro
Trimite articolul
XTaiati padurile ca sa aveti aer. Cat mai mult gunoi aruncati in rauri, oceane. Folositi mult si aruncati la fel de mult. Bateti-va joc de natura, plante si animale. Natura se razbuna. Omul ar vrea sa traiasca doar el pe planeta pt ca animalele fac mizerie si zgomot, pasarile canta, sunt prea multe animale si pasari , omul nu mai are spatiu si a trecut in pasure ca sa aibe liniste si unmbra dar tot el e cel care distruge.