Potrivit Bihon.ro, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borș I şi Nădlac, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 40 tone de deșeuri constând în haine, plastic și cauciucuri uzate, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.
În primul caz, luni, 13 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri costând în plastic și cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.
„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deșeuri constând în plastic și cauciucuri uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisar șef de poliție, Laura Bondar.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.
„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deșeuri de textile pentru care șoferul nu a prezentat documentația completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri. În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate”, a mai precizat Bondar.
Trimite articolul
Xpai, cam asta am devenit dupa integrarea in UE: DEPOZIT DE DESEURI! Mda, chiar aveau mare nevoie de noi …
-
Asta e din vina rahatilor de la noi care sunt mana in mana cu unii straini, nu neaparat a UE-ului. Fara UE noi eram in situatia Ucrainei azi. Dar sa explici asta unui rusofil, este ca si cum a incerca ca explici culoarea roz unui orb din nastere.
Totusi care este vina soferului ?
Exportatorul si importatorul trebuie luati la 11m.
Și l-au întors dar a întrat prin alta parte probabil după vreo 2-3 telefoane date de Sus…..