A trecut aproape o lună de la administrarea acestui tratament cu anticoagulant, despre care TION vă anunța în premieră în 24 aprilie, iar majoritatea pacienților cărora li se administrează „luptă” mai bine cu boala și nu mai ajung la terapie intensivă. În ultimele zile, după administrarea acestui tratament cu anticoagulant, doar doi pacienți au ajuns la Secția de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru supraveghere, dar nu au fost intubați.
Protocolul stabilit de doctorul Musta, pe baza cercetărilor internaționale și în urma conferințelor la care a participat, prevede tratarea precoce a pacienților cu COVID-19 cu anticoagulant și antiinflamator, pentru a reduce riscul ca aceste persoane să dezvolte forme grave ale bolii și să ajungă în secțiile de Terapie Intensivă.
„Am urmărit puțin evoluția pacienților care au primit acest tratament de o lună de zile și am constatat că nici un pacient nu a ajuns în formă gravă pe Terapie Intensivă. Acesta a fost rolul tratamentului intensiv anticoagulare, să nu mai ajungă pacienții în Terapie Intensivă. Noi instituim precoce un tratament în funcție de niște criterii clinice și fiziologice și terapeutice. Este foarte important ca pacienții să ajungă în timp util la noi. La nivelul ghidului național este introdusă terapia anticoagulantă precoce. Este un ghid făcut de comisia de cardiologie și hematologie foarte bine întocmit”, a declarat doctorul Musta.
Trimite articolul
Xdle doctor ,dupa cate imi spunea cineva care e in tratament oncologic, in tratamentul pt cancer in faza incipienta este interzis coagulantul caci pleaca omu, in ceruri repede altfel poate sa mai traiasca ani buni . .si chiar sa mearga la lucru , urmand tratamentele oncologice specifice. aplicate…… …..!!!!!!!!!!!!!
-
Marie, se vorbeste de anticoagulant. Tu zici de coagulant. Vezi ca nu-i acelasi lucru…
doctorii nu trebuie sa poarte masca la servici? Intreb si eu asa ca tot omu,…… ca am vazut cativa …
De ce să poarte mască? Puțini mai cred in covid iar medicii nu se regăsesc printre credulii ăia.
Care este treaba la Arad? De ce nu relatati despre protocoalele aplicate la Arad, despre eventualele diferente intre abordarea aradeana si cea timisoreana
-
La Arad , cine ? nu vezi că KăKatul Șla se ocupă de demisii nu de actul medical în șine, ala a fost pus acolo de gunoaiele pdl , el nu e medic el a făcut curs de calificare la locul de munkă ka medic. e diferență. iar manager e o pițipoancă de pe acolo și ea. Ce pretenții ai de la ăștia stimate Ferenc ?!?!?!?!?!?