UE. Comisia Europeană a propus miercuri trei noi taxe la nivelul UE pentru a contribui la rambursarea împrumuturilor guvernamentale comune ale celor 27 de state membre pentru fondul de redresare COVID-19, în valoare de 800 de miliarde de euro, precizează Mediafax.
Prima măsură va introduce o taxă pe CO2 emis de combustibilii de clădiri şi autoturisme în cadrul unei noi pieţe a carbonului, utilizând în acelaşi timp sistemul actual de comercializare a certificatelor de emisii de dioxid de carbon al UE pentru a impune costuri pentru CO2 produs de nave şi pentru a creşte plăţile existente din partea companiilor aeriene, relatează Reuters, citat de Mediafax. Potrivit propunerii Comisiei, un sfert din aceste venituri din CO2, care în prezent revin în mare parte guvernelor naţionale, ar urma să ajungă în viitor la bugetul UE, furnizând 12 miliarde de euro în medie pe an în perioada 2026-2030.
Cea de-a doua măsură ar impune taxe pe emisiile de carbon la importurile de bunuri din ţări cu standarde mai slabe în materie de mediu, trei sferturi din aceste venituri urmând să ajungă la bugetul UE, furnizând în medie 1 miliard de euro pe an în perioada 2026-2030.
Cea de-a treia taxă ar oferi bugetului UE o cotă de 15 % din profiturile reziduale ale marilor companii multinaţionale care vor fi “redomiciliate” în ţările UE în temeiul acordului G20 şi OCDE privind realocarea drepturilor de impozitare. Aceste venituri s-ar putea ridica la 2,5 – 4 miliarde de euro pe an. Fondul de recuperare COVID-19 trebuie să fie rambursat până în 2058, potrivit Mediafax,
Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a declarat că majoritatea guvernelor sprijină noile taxe, pentru a evita să fie nevoite să plătească o cotizaţie mai mare în următorul buget al UE pentru a rambursa datoria. Exită şi voci critice însă. Ministrul polonez pentru Climă, Anna Moskwa, a declarat luni, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor UE, că noua piaţă a carbonului este inacceptabilă, deoarece ar impune o povară sporită asupra cetăţenilor vulnerabili.
Propunerile Comisiei trebuie să fie negociate de Parlamentul European şi de ţările UE. Potrivit Mediafax, un al doilea pachet de propuneri similare urmează să fie prezentat în 2023.
Sursa. Mediafax
Trimite articolul
XMai puțin și vitele cividioate vor plăti impozit și pe bioxidul de carbon expirat. Din păcate și noi la fel, că avem ghinionul să trăim pe aceeași planetă.
-
Mintile sclipitoare (ca tine) au impresia ca banii cad din cer.
-
Banii futuți INUTIL și ABUZIV de alții, dar PLĂTITI DE NOI!
La fel ca si în Criza din 2008, datorată LACOMIEI și EXCHIBIȚIONISMULUI FINANCIAR al Băncilot și Fondurilor de Investiții (care și-au recompensat angajatii, sefii și acționarii, CU SUME ASTRONOMICE!!! 😡), iar rahatul lor a fost acoperit cu Banii CONTRIBUABILULUI DE RĂND (ca Multinationalele si-au dus profiturile in Paradisurile Fiscale), din BUGETELE DE STAT ale țărilor afectate.
Al dracului “corectitudine si dreptate”…! 🤔
Jigodii ordinare…
-
U-E ne omoară așa că afară cu ei din Țară, România noastră frumoasă. TREZIȚI-VĂ oameni buni până nu ne vând ăștia de sus cu totul.
-
Alr Haurit de 💩 !
Te omoară pe drq,dacule! NU poti să trăiești singur într-o bulă să nu depinzi de nimeni!
Nu-ți convine in UE și în Europa, pleacă dracului un belarus, Rusia,Coreea de Nord sau china că sunt “bune modele ” de urmat! Acolo scrii pe net doar ce vor ei !
Tactica criminala. Cineva apropiat de sefi ocultei mondiale glasuia anul trecut 🤔Tesla si alte firme a finanțat cu peste 5miliarde euro zapaciala asta…. Acum vor sa scoata pirleala.
România este un stat model din punctul de vedere al UE. Nu crâcnește, totul se face așa cum dorește elita bruxellită. Se văd deja decizii în acest sens: primirea de migranți, lobbyul LMBTQ își face simțită prezența, scoaterea din circulație a sute de mii de mașini (de ce le-au permis intrarea în țară?)… Totul pentru a ”salva Pământul” ! Interesant este de ce nu plătesc poluarea firmele uriașe, globale, adică cei care o fac??