Parlamentul European a adoptat, joi, cu 505 voturi pentru, rezoluţia sa referitoare la Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen.
„A sosit momentul ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen”, a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, înainte de votul din plenul legislativului european.
„Luând în calcul numeroasele sale solicitări de aplicare integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, solicită insistent Consiliului să-şi onoreze angajamentul, să ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime şi aeriene şi să permită acestor ţări să se alăture, cu drepturi depline, spaţiului de liberă circulaţie fără controale la frontierele interne; Parlamentul European este pregătit, atunci când este consultat de Consiliu în conformitate cu articolul 4 din Actul de aderare, să-şi exprime opinia cu privire la aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Croaţia; consideră că solidaritatea şi responsabilitatea sunt de datoria tuturor şi că viitorul spaţiului Schengen trebuie să fie fără fragmentare”, se arată în raportul prezentat Parlamentului European.
Parlamentul European declară că statele membre ar trebui să restabilească rapid libera circulaţie în spaţiul Schengen
România salută rezoluţia votată în Parlamentul European
Ministrul de Interne Lucian Bode susţine că România îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen şi este încrezător că se vor face paşi concreţi cât mai curând pentru adoptarea deciziei.
Ministerul de Interne din România salută rezoluţia votată de Parlamentul European în urma dezbaterilor care au precedat votul şi care au evidenţiat, o dată în plus, sprijinul acestei instituţii şi al Comisiei Europene pentru aderarea României, precum şi a Bulgariei şi Croaţiei, la spaţiul Schengen, solicitând extinderea Schengen cu aceste state.
„Sunt încrezător că vom face paşi concreţi spre adoptarea cât mai curând a deciziei privind aderarea noastră la spaţiul Schengen. România are un rol esenţial în arhitectura de securitate a UE. Este nevoie de un just echilibru între obligaţiile pe care şi le asumă fiecare stat membru UE şi drepturile de care beneficiază. După cum bine ştiţi, România îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen şi continuă să menţină la cel mai înalt nivel modul de punere în aplicare a legislaţiei Uniunii”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.
Potrivit MAI, România şi-a menţinut permanent obiectivul legat de aderarea la spaţiul Schengen şi a reiterat solicitarea de a se parcurge paşi concreţi spre definitivarea acestui proces, prin adoptarea cât mai rapid a Deciziei privind aderarea la Schengen, în cursul acestui an.
SURSA: MEDIAFAX
Trimite articolul
XCa sa fim admiși în UE a trebuit sa falimentam industria românească, ca să fim admiși în Spațiul Schengen trebuie sa vindem tara ( pădure,aur,petrol,pământul, ….etc) și sănătate adâncime în datorii și…..gata roamanica mare ajunge romanica pierduta ,vândută, datoare cât pt 10 vieți
BRAVO TOV POLITICIENI
-
Industria sublima dar care lipseste cu desavarsire.
-
Esti timpit la cap?
Ce plm este industria romaneasca??!?!
Am lucrat la firme romanesti, nu tu profesionalism, nu tu drepturi, nu nimica, doar hei-rup, calitate 0, bani ca pl, sefi peste sefi, toti fara caracter!
De atunci de ani de zile sunt la multinationale si sunt bine mersi, am manageri cu carte, si lideri!
Doi la mana, nu mai vreau vama, nu duc tigari, nu duc droguri sau arme, sunt cetatean european si am dreptrul la libera circulatie in europa!!!
Odata intrati in Schengen, orice migrant musulman va putea intra in tara noastra fara sa fie oprit/controlat? Chiar va doriti atentate si injunghieri de infideli pe strada? Interesant…
-
Tu esti de la AUR, asa-i?
-
Cine naiba vrea să vină în România, nu vezi că toți migranții fug mâncând pământul in vest…
Da, dar v-a urma valul 4,5,6……ând se v-a condiționa libertatea ded mișcare de cei de la UE, doar emigranții vor avea libertatea de mișcare. Totuși de ce nu am intrat o dată cu Ungaria, doar nu s-a schimbat nimic între timp.
Daca Ciolos scoate Ungaria din UE, intram in sac si noi si bulgarii.
Era normal.Odata cedat portul Constanta si aproape terminata linia ferata de marfa Constanta-Viena,doar nu erau sa-si puna taxe! Astept sa apara Iohanis triumfator ca ne-a bagat in Shengen.Cat vor castiga stapanii nostri!Macar nu-si vor mai bate ungurii joc de noi la vama.Felicitari colonia Romania!Aiinfrant din nou.
-
ovidutu, postac comunisto-psdist, portul constanta din pacate e vanduut de jumatate chinezilor … :((
MINCINOSULE!!!
nu va faceti ganduri aiurea, nu ne lasa olandejii !
Aderarea la spatiul Schengen este un avantaj evident pentru agentii economici din aproape toate domeniile de activitate (productie, comert, transport sau diverse alte servicii). Insa trebuie sa constientizam ca vor fi si cateva dezavantaje. In primul rand Ro si Bg vor deveni mult mai atractive pt. imigrantii via Turcia si nu numai chiar daca majoritatea nu vor ramane mult timp in aceste doua tari cel putin o perioada mai mica sau mai mare vor sta aici. Cel mai mult pe mine ma ingrijoreaza acele tiruri cu diverse categorii de deseuri despre care s-a scris incl. in Aradon care ar putea sa intre dinspre vest cu mult mai multa usurinta in tara, in absenta vamilor. Sunt tari precum Italia unde o perioada pe la Napoli gunoaiele practic sufocau orasul. si cautau disperati solutii sa se debaraseze de ele.