“Pentru persoanele respective, care nu cred că sunt foarte puţine, ţinând cont că vorbim de circa 50% din populaţia României care trăieşte în mediul rural, trebuie să găsim alte metode pentru a ajunge să se vaccineze şi anume prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul centrelor mobile de vaccinare şi prin creşterea accesului la vaccinare în centrele deja fixe. Ne gândim din ce în ce mai mult la schimbarea modalităţii de programare cel puţin pentru centrele care sunt în mediul rural şi anume să existe chiar posibilitatea de adresare directă la centrul de vaccinare sau printr-o anunţare prin intermediul telefonului. Să se sune, să îţi faci o programare în centrul respectiv, dar care să fie mult mai uşor şi să nu fie condiţionată. Să sune, pur şi simplu, direct la centrul de vaccinare, îşi stabileşte ziua în care poate să se prezinte şi să se prezinte la centrul de vaccinare. Pentru că, într-adevăr, platforma ne ajută foarte mult şi colegii de la STS au muncit extrem de mult în toată această perioadă şi sub presiunea timpului întotdeauna, însă cred că pentru o bună parte din locuitorii din mediul rural, mai ales cei vârstnici, cei vulnerabili această platformă nu este uşor accesibilă”, a explicat el, la Digi FM.
El a spus că se aşteaptă la o creştere a ritmului de vaccinare, adăugând că “toate datele sociologice” arată o sporire a intenţiei de imunizare anti-COVID.
“Ne aşteptăm la creşterea în continuare a ritmului de vaccinare. Nu ne-am făcut un obiectiv din a avea liste de aşteptare foarte lungi, de a avea un timp crescut de aşteptare. Eu cred că situaţia ideală este atunci când o persoană se trezeşte dimineaţă, vrea să se vaccineze şi să poată să facă acest lucru chiar în aceeaşi zi. (…) Nu îmi doresc să avem liste de aşteptare, îmi doresc în schimb o adresabilitate crescută la vaccinare şi, dacă se poate, cu timp de aşteptare cât mai redus”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XBravo! In sfarsit, mai bine mai tarziu decat niciodata. Asa trebuia mai repede facut in zonele rurale: centre mobile. Inca nu e prea tarziu!
Pe cand vine moldoveanul si cu ceva stimulente financiare ??? doar , doar , va gasi ceva cobai pt vaccinare ! 😂😂😂
Eu cred că situaţia ideală este atunci când o persoană se trezeşte dimineaţă, vrea să se vaccineze şi să poată să facă acest lucru chiar în aceeaşi zi…. afirmatia pacaliciului de servici !!! Eu cred ca situatia ideala este atunci cand o persoana care doreste sa se vaccineze , este informata de eventualele riscuri care pot apare in urma vaccinarii , este consultata daca DPDVD medical e ok ! i se face testul anticovid ca nu cumva chiar in acel moment sa fie infectata , si abia apoi e vaccinata , vorbim totusi de fiinte umane mai moldovene , nu de oile pt care tactu e platit sa le pazeasca pe camp
-
👏👍 CORECT, dar pt vaccinomaniaci asta nu conteaza, conteaza doar sa bage “serul” in cat mai multi ca asa cred ei ca asta e solutia sau au interese obscure. Nu neg ca are efect de moment ceea ce se vede in UK sau Israel dar efectul pe termen mediu/lung il vom vedea doar dupa ce “decidentii” vor decreta ca s-a incheiat “pandemia”. Vaccinofilii acum se bazeaza doar pe rezultate de moment exact cum blamau Suedia la inceput si aratau ce mortalitate au… dupa un an si ceva se vede mai ales comparativ cu Romania care deja i-a depasit la decese/1M locuitori dupa ce erau mult sub ei(si mai sunt exemple destule).