BUCUREȘTI. După ce a bulversat actualul an școlar, care nu va avea vacanţă între cele două semestre, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ține morțiș să dea peste cap și anul şcolar viitor. Acesta a anunţat că şcoala va începe mai devreme în toamna acestui an şi se va termina mai târziu în vara lui 2023. Data de 5 septembrie este luată ca reper pentru startul noului an şcolar, care se va prelungi până spre sfârşitul lunii iunie.
„Școala ar putea începe mai repede și s-ar putea termina mai târziu în comparație cu datele cunoscute. Va fi o perioadă de cursuri mai lungă, nu vă pot spune încă date exacte, lucrăm la calendar”, a spus ministrul Cîmpeanu, la Digi 24, citat de Mediafax.
O comisie de specialişti va analiza propunerea ministrului, după care va fi publicată structura anului şcolar 2022-2023.
O nouă materie şcolară
Şi de parcă nu ar fi destul de stufoasă materia, elevii din ciclul primar vor studia din anul şcolar următor disciplina: educaţie pentru mediu. Legea care prevede apariția acestei materii școlare a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi a apărut în Monitorul Oficial.
Actul legislativ introduce un nou articol în Legea Educației:
„Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024. Locul potrivit pentru a introduce educația de mediu este învățământul primar (clasele 1-4). Generațiile actuale trebuie formate ca prieteni ai naturii”.
Trimite articolul
Xde 2 ani tot in vacanta sunt….prilej bun pt profesori sa ceara mariri de salarii…
Un cretin care face praf sistemul de învațământ. Care sunt criteriile care stau la baza unei astfel de decizii?
-
Simplu: RAPORTĂRILE “cincinale”!
În mintea cretinoizilor care ne conduc, un timp mai lung de lucru/venit_la_scoală, ECHIVALEAZĂ CU “mai_multă_treabă_făcută/mai_multă_învătătură_asimilată” …!
În mintea dobitocilor nu există noțiunile de “creearea condițiilor optime de lucru/învățătură” si “MOTIVAREA angajatului/elevului” pt muncă/învătătură”, parametrii care SUNT SINGURII CARE GARANTEAZĂ PERFORMANȚA !!!🤔
Dar la niște “analfabeți și inculți cu patalama” , cum naiba să le explici asa ceva ? 😥
Asta e versiunea- mult si fara rost. Ca alternativa: putin si prost.