Timișoara. Apelul a fost primit de dispecerii de la 112 duminică seară în jurul orei 18.11. Persoana care a sunat le-a spus acestora că la Iulius Mall ar fi o bombă, iar apoi a închis. Dispecerii au recunoscut imediat numărul de telefon, pe care îl aveau deja salvat în baza de date, și și-au dat seama că este vorba despre numărul folosit de adolescentul care a tot sunat să-I anunțe că în diferite locații din oraș ar fi amplasate bombe.
Conform procedurilor, la fața locului au fost trimiși polițiștii de la Secția 4 Timișoara, dar și 25 pompieri cu trei autospeciale și două autosanitare SMURD. La fața locului sunt așteptați și pirotehnicienii pentru a face o recunoaștere a zonei.
„Azi, 12 martie 2023, în jurul orei 18:11, polițiștii timișoreni au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că la complexul comercial din Piața Consiliul Europei din Timișoara s-ar afla o bombă. La fața locului s-au deplsat polițiștii Secției 4, grupa pirotehnică din cadrul SAS Timiș și pompierii. Numărul de pe care s-a apelat apare în istoric cu mai multe sesizări privind amenințări cu materiale explozive, fapt pentru care polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea veridicității celor sesizate și în vederea identificării și depistării celui care a efectuat apelul. Nu sunt evacuate persoanele din incinta complexului”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș duminică seară.
Adolescentul a pus autoritățile pe drumuri de șase ori în 2022
Adolescentul, un tânăr de 16 ani din Timișoara, a sunat de 6 ori la 112 în 2022 și a pus autoritățile pe drumuri fără motiv. Primul apel a fost înregistrat în 12 ianuarie 2022, iar atunci tânărul a anunțat că în Liceul Catolic din centrul orașului ar fi amplasată o bombă. Alarma s-a dovedit a fi falsă, iar băiatul nu s-a mai oprit din glume. În 23 mai 2022 a sunat din nou și i-a anunțat pe dispeceri că o bombă ar fi amplasată în centrul comercial Bega. Mai apoi a urmat Episcopia Romano Catolică – în 5 septembrie, Liceul Miu – 19 septembrie, Liceul Catolic – 21 noiembrie și Colegiul Ana Aslan – 22 noiembrie.
După fiecare apel, polițiștii, pompierii, dar și pirotehnicienii au fost trimiși la locațiile indicate pentru verificari. Mai mult, polițiștii și-au dat seama de fiecare dată cine a sunat și l-au amendat pe copil pentru că i-a pus pe drumuri. După intervenția de la Colegiul Ana Aslan, din 22 noiembrie, tânărul nu a mai fost însă sancționat. El a fost atunci internat la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă de pe strada Corbului din Timișoara pentru a primi tratament de specialitate.
Sursa: Tion.ro
Trimite articolul
XDaca ar pune sa plateasca “Familia” deplasarea echipajelor, cum e in alte tari din UE pentru o astfel de alertare, s-ar lecui toti asa zisii derbedei
-
E 4000 de lei amenda pentru ca e cu repetitie! Vina apartine celor de la 112 ca nu ii baga in sistem nr cu numele “ALERTA FALSA”, iar cand suna sa vada cine e si sa nu mai trimita echipaje!
-
Da, ar fi o idee… dar, dacă tocmai atunci nu este falsă..? Nu cred că nu există măsuri mai dure, decât o amendă de 4.000 de lei.
-
Dar organele care iau in serios asa ceva, nu tot la psihiatrie ar trebui trimise ?