Potrivit datelor făcute publice de către Grupul de Comunicare Strategică, în 24 de ore, din numărul total de 28.921 de cazuri noi depistate de vineri până sâmbătă, 2.922 sunt pacienţi reinfectaţi.
Totodată, în intervalul 04.02.2022 (10:00) – 05.02.2022 (10:00) au fost raportate 110 decese (56 bărbați și 54 femei), dintre care două anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neaţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava şi Municipiul București.
Dintre cele 110 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 ani, 23 la categoria de vârstă 60-69 ani, 40 la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 la categoria de vârstă peste 80 ani.
107 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Din totalul de 110 pacienți decedați, 91 au fost nevaccinați și 19 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
Citește și:
MS: procedura privind eliberarea deciziilor de carantină și a concediilor medicale pentru izolare
Trimite articolul
XDomnule Alin Gherasim, ce este aia “pozitivare”, ne puteți spune? De nu puteți folosi termenul normal “infectare” ori “îmbolnăvire”? Este greu să scrieți folosind cuvinte din limba română?
-
Testele PCR nu sunt sigure 100%, o parte din rezultate sunt “fals pozitive” adica persoane neinfectate. Este corect sa spunem “pozitivare”!
-
Deci foloseste un termen obscur sa nu zica ca include si fals pozitivii? 🙂
-
Daca testele PCR nu sunt sigure 100%, atunci de ce se folosesc? mai mult, daca tot nu sunt sigure, de ce se iau in considerare?
Nu este corect sa spunem “pozitivare” nici daca, incerte fiind, rezultatele testelor sunt “fals pozitive”. Acest cuvant este o mizerie, nu exista in limba noastra, dupa cum nu exista nici “prioritizare”, insa este folosit de catre agramati, chiar si persoane publice, cu sau fara diploma de studii. Preluam fara discernamant cuvinte din alta limba si le “romanizam” aiurea. Iar aici numa refer la cuvintele straine care intra in vocabularul nostru in urma utilizarii si adoptarii lor in mod natural, stim cum se formeaza vocabularul unei limbi.
-
Pe scurt: risc de deces de 3,34 ori mai ridicat la cei nevaccinați 🤷🏻♂️
-
Ba esti prost? Dar risc sa te loveasca trenul? Sau sa primesti un cutit in gat? Ce mortii matii o tot dai cu riscul, cati au murit pe bune de covrig? Ca anul trecut chiar muista aia de ministra de la usr a recunoacut ca strict de covrig sub 300 de persoane. Raportat la 18 milioane de locuitori e nimic,e doar in mintea ta de botnițar vaccinopat…
-
Riscul tău să rămâi netot la minte este egal cu 1. Dar probabil că nu vei înțelege ce semnifică asta 🤷🏻♂️
-