Oficialul FRH l-a însoţit în ultimele zile pe reprezentantul Federaţiei Europene de Handbal (EHF), Thomas Gangel, sosit în România pentru a inspecta sălile propuse din Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca, Piteşti şi Bistriţa.
“În primul rând cred că ar fi o recunoaştere a valorii sportive şi a capacităţii României de a organiza evenimente de asemenea în anvergură. Şi, din punctul meu de vedere, poate fi o modalitate de a face România recunoscută chiar şi pe plan turistic. Pentru că sunt oraşe cu un potenţial foarte mare din punct de vedere turistic. E un turneu de anvergură şi cu siguranţă vor fi foarte mulţi turişti, foarte mulţi fani din ţările participante şi nu numai. Şi ar fi o posibilitate foarte bună de a face România cunoscută cu bani mai puţini”, a declarat Constantin Din.
Reprezentanţii EHF vor inspecta în următoarea perioadă şi sălile din ţările care au depus celelalte două candidaturi pentru organizarea Campionatului European din 2026, Polonia împreună cu Cehia, respectiv Turcia.
“Este protocolul de acordarea organizării, nu este nimic special, face parte din procedura de lucru. Ei fac această inspecţie la noi, după care merg şi la celelalte ţări care s-au înscris pentru obţinerea organizării. Probabil că săptămâna viitoare vor merge în Polonia şi Cehia, şi apoi vor merge în Turcia. Pentru că sunt trei competitori, noi cu slovacii, Polonia şi Cehia, respectiv Turcia. S-a făcut turul sălilor propuse de noi şi acum aşteptăm raportul lor”, a afirmat preşedintele FRH.
Constantin Din a precizat că există unele “neajunsuri” în privinţa sălilor propuse pentru găzduirea meciurilor de la Campionatul European şi că va fi nevoie de anumite lucrări de reamenajare pentru a îndeplini standardele.
“Din păcate sunt unele mici-mari neajunsuri la unele dintre săli. Noi am completat cu Oradea şi rămâne să vedem ce spune şi federaţia europeană. Trebuie făcute unele modificări pentru a încerca să ne apropiem de standardele cerute”, a adăugat oficialul FRH.
El a precizat că în cazul unui răspuns pozitiv, va discuta cu reprezentanţii Executivului pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a sălilor:
“Se vor face toţi paşii, dar deocamdată trebuie să vedem dacă ne încadrăm. După care va trebui să apelăm la soluţii, să putem să îndreptăm lucrurile. În ceea ce priveşte capacitatea de cazare nu sunt probleme, pentru că am avut grijă când am ofertat oraşele respective, am ţinut cont de locurile de cazare”.
România a depus candidatura, alături de Slovacia, pentru coorganizarea Campionatului European de Handbal feminin din 2026.
Următoarea ediţie a Campionatului European de handbal feminin va avea loc între 28 noiembrie şi 15 decembrie 2024, în Ungaria, Austria şi Elveţia.
Organizarea EHF EURO 2026 va fi acordată cu prilejul şedinţei Comitetului Executiv EHF din 27 ianuarie 2024.
România a mai găzduit o singură dată Campionatul European de handbal feminin, în 2000, la Bucureşti şi Râmnicu Vâlcea.
Sursa: AGERPRES
Citiți principiile noastre de moderare aici!