Cei șase copii care sunt internați luni, 2 decembrie, la Spitalul Victor Babeș din urbea de pe Bega, sunt în stare bună, conform doctorilor. Este vorba de „suspiciune clinică de rujeolă” pentru că pacienții au fost diagnosticați de doctori, după ce au fost consultați, și nu există încă confirmarea (sau infirmarea) acestei afecțiuni în urma analizelor de laborator.
„Starea copiilor este bună. Doi dintre ai aveau bronhopenumonie și au evoluat favorabil. Au apărut din nou cazuri, de trei-patru săptămâni, anul trecut au fost puține cazuri. După epidemie, o perioadă de timp este acalmie, pacienții care nu au fost vaccinați fiind imunizați prin boală. Imediat după aceea au fost vaccinați copiii. Între timp, din nou, o parte dintre copii nu sunt vaccinează și nu au imunitate”, a declarat doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.
Timișul a scăpat de epidemia de rujeolă la finalul lui 2017. Au fost cazuri multe, care au umplut Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara. În 20 noiembrie 2017, Timișul era pe primul loc în topul național al rujeolei, cu 1.228 de cazuri și cu nouă decese înregistrare din cauza acestei afecțiuni. Epidemia s-a stins pentru că o mare parte din populație a fost imunizată, fie prin vaccinare, fie prin simplul fapt că o parte dintre copii au făcut deja boala.
Rujeola afectează cel mai mult copiii, care iau boala din comunitate. Ca și simptomatologie, trebuie să mergeți la medicul de familie atunci când copilul (sau adultul) are febră, apare erupția – o erupție generalizată, care apare inițial pe față – și apare și inflamația tuturor mucoaselor – ochi roșii, nasul curge sau este înfundat, gâtul este roșu-intens, tuse seacă inițial și apoi cu expectorație, toate acestea însoțite de scaune moi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!