ARAD. UTA joacă, mâine, la Botoșani, de la ora 19.15, un meci important în economia clasamentului, unul care arată foarte bine în acest moment pentru arădeni, aceștia fiind pe loc de play-off. La ultima conferință de presă, jurnaliștii l-au provocat pe Laszlo Balint să divulge de ce echipa sa are o exprimare mai bună în deplasare, mai ales că proximul meci e pe teren străin, contra unei echipe ofensive, care în ultimul an a reprezentat România în preliminariile Europa League.
“Nu mai există avantaj dacă joci acasă, în această perioadă. El este anulat prin lipsa suporterilor de pe stadioane, iar UTA suferă din acest punct de vedere. S-a văzut și acum, dar și în play-offul de promovare. Și FC Botoșani are un handicap din acest punct de vedere, deoarece am văzut și la ei atmosferă plăcută și stimulantă pentru echipa gazdă. Ca să explic mai clar faptul că ne convin mai mult jocurile din deplasare trebuie să vă spun că nu suntem, neapărat, o echipă reactivă, dar – e adevărat – momentele de tranziție pozitivă le-am interpretat ceva mai bine decât atacul pozițional. Cu toate acestea, trebuie să subliniez faptul că antrenarea sau eficientizarea atacului pozițional necesită timp, anumite relații de joc și o omogenitate destul de bună la nivelul lotului. Dar și calitate pe progresie a posesiei până la ultima treime. Lucrăm, încercăm să eficientizăm și acest aspect, dar e foarte important să căpătăm stabilitate pe toate momentele jocului. Începând cu organizarea defensivă, continuând cu momentul de tranziție ofensivă, care – e adevărat – a fost interpretat bine, dar să nu uităm că deși ne-am creat multe ocazii, rezultate din declanșarea de contraatacuri, în ultima etapă am marcat după un atac pozițional, iar la Mediaș, lovitura liberă din care am dat golul cu Hermannstadt, a fost obținută, de asemenea, la capătul unui atac pozițional. E clar că mai avem de muncă pe toate momentele jocului. Sper să nu vă plictisesc, dar vreau și eu să mă bucur după un gol marcat la capătul unei faze fixe” – a declarat Laszlo Balint.
Așadar, mai direct, Balint ne spune că e mult mai greu să construiești, ai nevoie de mult mai multe lucruri decât să te aperi bine și să pleci pe contraatac. În plus de asta, printre rânduri se poate citi, limpede, că trebuie să ai și jucători cu care să faci atac pozițional. Iar UTA are, mai degrabă, jucători de contraatac, așa că joacă ce știe ea mai bine. Iar ăsta e cel mai important lucru.