Era limpede, de la bun început, că UTA nu este favorită în meciul cu U. Craiova, iar tabela de marcaj a arătat, la final, tocmai acest lucru.
Nici bine nu a început meciul și oltenii au deschis scorul. Era minutul 13, când o fază prelungită de atac a acestora a adus mingea la Cicâldău, la limita careului mare, iar mijlocașul Universității a șutat cu exteriorul, la rădăcina barei, pentru 0-1. E drept, în minutul 4, la o pasă la portar, Buhăcianu a fost la un pas să intercepteze mingea. Dar, atacantul arădenilor s-a revanșat în minutul 21, când a trimis cu capul în plasă mingea centrată din corner de Simo: 1-1.
Repriza nebună a continuat, iar în min. 27 s-a făcut 1-2. Utiștii au pierdut o minge în terenul advers, de acolo s-a declanșat un contraatac al oaspeților, cu Ofosu scăpat spre poarta lui Iacob, care nu a mai putut face nimic la execuția craioveanului, care a trecut simplu și de Simo: 1-2.
Pe cât de spectaculoasă a fost prima repriză, pe atât de anostă a fost cea de a doua. Niciuna dintre echipe nu a mai avut putere, parcă erau jucători de o repriză. Și, ca tacâmul să fie complet, arbitrul Avram l-a eliminat pe Benga, în min. 85, după un fault la centrul terenului. La chiar ultima fază a meciului, Albu a ratat incredibil, trimițând cu capul, din șase metri, direct în brațele lui Pigliacelli. Așa se face că oltenii au plecat acasă cu toate cele trei puncte.
Păcat, deoarece credem că UTA putea mai mult, deoarece trupa antrenată de Corneliu Papură nu a arătat ca o sperietoare.
UTA – U. Craiova 1-2 (1-2)
Arad. Stadion „Francisc Neuman”, teren moale, timp friguros, fără spectatori. Au marcat: Buhăcianu – min. 21, respectiv Cicâldău – min. 3, Ofosu – min. 27.
UTA: Iacob – Bustea, Benga, Erico, Simo – Ursu (Melinte), Albu, Isac (Oroian), D. Rusu (Ioniță) – C. Rus (Miculescu), Buhăcianu. U. Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu), Bălașa (Pap), M. Constantin, Bancu – Bărbuț (Ivan), Cicâldău, Nistor, Screciu, Ofosu – Mamut. Au arbitrat: M. Avram – la centru, M. Orbuleț (ambii din București) și M. Badea (Rm. Vâlcea) – asistenți. Obs. LPF: Dan Potocianu – Reșița; obs. FRF: Fl. Hâncu – Brașov.
Trimite articolul
XInfrangere previzibila in meciul cu oltenii,poate cu mult noroc am fi facut egal,dar pe alta parte bine ca nu am ajutat pe FCSB si le-am lasat sa se mamance intre ele alaturi de franarii clujeni.Toni Petrea ai visat ca poate te ajutam,dar nu se uita infrangerea la scor ce ne-ai administrato..!Pacat ca UTA pana cum in AR. a castigat doar 5 puncte si ar fi ,,JALE,, daca nu batem pe Astra si joi sa luam punct(e) la Sepsi.Au luptat jucatorii utisti cat au putut,cel mai slab fiind piticul Denis Rusu care dupa golul cu Chindia este >zeroDoamne Ajuta..<!!!!
Cam multi cotonogari la UTA! UTA s-a remarcat doar prin asa ceva, din pacate… U Craiova a fost cu vreo 3 clase peste UTA, asta-i adevarul,mai avem mult fotbal de invatat de la “sudisti” ! apropo, unde-i cocalarul ala postac,cu “sudistii” ?? Poate a vazut si el exemplul dat de sudisti, de superioritatea acestora,sau i-o fi picat fatza si nu mai poate se suparare…Vezi, de asta nu e bine sa desconsideri pe cineva doar din cauza locului de bastina…ne-au dat o lectie veritabila, ne-au batut acasa…ce mai, mucii cravata !
Suntem total mici si ingalbeniti….A avut grija Avram….
Boul acesta de Albauist,nu se dezminte….
Craiova are un lot cu o tehnicitate superioara UTA-ei, ca dovada statistica posesiei. Craiova nu au avut ocazii prea multe sau periculoase la poarta Aradeana. Pragmatica si oportuna totusi Inspiratia de moment a lui Cicaldau si Ofosu la doua faze de atac ale Craiovei care nu anuntau mare lucru.
Mamut face doi pasi inapoi de linga Erico care reactioneaza tirziu, cap inapoi al lui Mamut spre Cicaldau ramas absolut nemarcat la marginea careului de 16 m, sut fericit al acestuia cu exteriorul la coltul lung, Benga incearca sa blocheze sutul dar se intoarce cu spatele si mingea se duce printre picioarele acestuia, musca bara din dreapta lui Iacob plasat si el prea aproape de linia portii pentru a inchide unghiul la sut. Nemai vorbind de Simo prins mult avansat si fara omul sau la marcaj care centreaza absolut nestingerit spre Mamut, in ciuda efortului lui Albu de al suplini pe Simo.
Contributia lui Simo pe faza de atac este notabila dar pe faza defensiva este un risc permanent. Cred ca ar fi mai util ca mijlocas stinga unde ar putea aduce un plus combinativ cu Buhaceanu si D. Rusu.
Bravo Buhaceanu pentru golul plasat cu capul. (a-la-Domide !) cu care l-a tintuit pe Pilliaceli. Se vede de la o posta talentul acestui baiat modest si muncitor. Foarte bine executat cornerul de catre . . . .Simo !
Al doilea gol al Craiovei cu si mai mult noroc la o faza la care fundasii de meserie ai UTA-ei erau in careul advers ocupati la o faza fixa care tratata superficial, s-a transformat intr-un contra-atac simplu pe linia Mamut-Ofosu ultimul driblind spre interior in careul de 16 m al UTA-EI si un sut care din nou il prinde pe un Iacob retragindu-se prea repede spre linia portii fara vre-o sansa sa-i inchida unghiul de sut al lui Ofosu odata ce acesta penduleaza spre dreapta. Nu i se poate imputa nimic lui Iacob dar cred ca in general, sa-r impune o pozitionare mai avansata a acestuia undeva pe linia careului de 5 m. Alfel Iacob imi aminteste foarte mult de calitatile exceptionale si statura fizica ale unui alt mare portar al UTA–ei si echipei Nationale al Romaniei: Silviu Iorgulescu !
O alta anomalie in jocul UTA-ei este lipsa suturilor la poarta si pe poarta. Eu l-as impinge la mijloc pe Bustea care are forta din preajma careului advers.
Problema imbunatatirii posesiei nu se poate rezolva momentan, pina nu aducem jucatori “de posesie”. Nu i-am avut nici in Liga 2, dar stilul de tranzitie rapida imlementat de Balint a suplinit perfect lipsa sau nevoia unor astfel de jucatori.. UTA a inscris o gramada de goluri pe contra-atac, atit acasa cit mai ales in deplasare. ceea ce in final a contat imens in lupta pentru promovare.
Se poate discuta in continuare despre oportunitatea aducerii unor jucatori specializati de posesie, dar daca imi aduc aminte bine echipa care elimina Fejenoord Roterdam nu facea altceva decit sa atace continuu si in valuri pe partile laterale cu invaluiri, centrari de pe extreme catre Brosovschi, Domide, Petescu. Cind era nevoie se baricadau in propria jumatate si incercau sa inscrie pe contra-atac. Domide excela in schimbarea directiei de atac prin pase de-a latul terenului foarte precise, sut din voleu necrutator, lovitura de cap ne-iertatoare, combinatii rapide de pase prin deviere cu o singura atingere. Brosovschi, Angelic la suturile din voleu, lovituri libere cu zid, cornere, suturi din afara careului, Petescu, Lereter imbatabili la duelurile aeriene.
Zic eu ca se poate invata ceva si de la acesti inaintasi cind vine vorba despre selectie in functie de calitatile structurale necesare unei echipe competitive.
Treaba este că ar trebui inmormântați toți pnl-iștii sub gazonul de căcat al stadionului unde s-au furat mulți bani.Rușine PNL pentru tot ce ai făcut în Arad de la Falkonetti până în prezent.