Lucrurile încep să (re)intre în normalitate la UTA. Cel puţin din punct de vedere al salarizării. Aspecte subliniate în cadrul unei conferinţe de presă de directorul general al clubului, Decebal Grădinariu: „Săptămâna trecută s-a purtat o discuție între reprezentanţi ai Primăriei, Centrului Municipal de Cultură Arad și ai conducerii clubului pe tema modificării Legii 350, pe baza căreia clubul accesează fonduri nerambursabile. Primăria Arad, care a fost și va rămâne pilonul foarte important al clubului, va ține cont de modificările legislative, iar din banii ce ne-au fost alocați, clubul va putea deconta contractele de activitate sportivă, jucătorilor și staffului tehnic, începând cu luna octombrie. Acest lucru a fost transmis și jucătorilor. Salariile celor din conducerea clubului, respectiv stafful administrativ, nu au fost niciodată asigurate de la bugetul de stat şi nici de acum înainte nu vor putea fi alocate din aceste fonduri. În acest moment avem două luni restanțe salariale către jucători, pentru lunile august și septembrie, pe care rămâne să le rezolvăm. Jucătorii nu au restanțe privind primele de joc. Au fost achitate opt prime de joc în acest sezon. Această modificare de lege consolidează, fără doar şi poate, şi sloganul nostru <<UTA este a tuturor arădenilor!>>. Avem toate motivele să sperăm că efectele acestei schimbări legislative se vor vedea și în rezultatele sportive. Până în prezent, pentru conducerea clubului nostru, obiectivul major a fost asigurarea continuității activităţii sportive, obiectiv realizat, spunem noi. Cinci sezoane încheiate înseamnă 60 de salarii achitate pentru o singură persoană şi acest lucru vă asigur că a fost foarte greu. Trebuie menţionat că este cea mai lungă perioadă în care o conducere asigură desfăşurarea activităţii din 1989 încoace, deşi, aşa cum ştim cu toţii, în ultimii cinci ani, pe plan legislativ, economic, social şi sportiv, au existat mari sinuozităţi la nivel naţional”.
Antrenorul Ionuţ Popa rămâne circumspect: „Până nu văd banii pe salarii de la Primărie, nu cred. Dacă se va întâmpla însă, voi fi primul care voi felicita administraţia locală. Chiar dacă am fost umiliţi mult timp, nu mă dau deoparte, vreau să rămân la UTA şi visez să fac o echipă frumoasă în Arad”.
Vor zbura şi alţii
Referitor la comentariile iscate după excluderea din lot a jucătorilor Vădrariu, Cubleşan, A. Pop şi Matei, tehnicianul utist a încercat să fie tare pe poziţie: „Cine contestă excluderea celor patru să vină să conducă clubul. Una e să joci slab şi alta e să dai dovadă de indolenţă. După jocul de la Bacău vor zbura şi alţii, dacă nu dau randament. Încrederea mea a dispărut în aceşti jucători. După meciurile cu Pandurii şi ACS Poli, din buzunarul meu şi banii familiei i-am premiat pe jucători. Cu U Cluj am suplimentat prima oferită de conducerea clubului, iar ei joacă în doru lelii. Nimeni nu e bătut în cuie la UTA. Nici măcar eu. Rămânem cu juniorii până în iarnă, chiar dacă retrogradăm în Liga 3”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!