ARAD. Ne pregătim de meciul UTA – Viitorul Constanța, care va avea loc mâine, de la ora 17. Am scris, în urmă cu o săptămână, despre dezastrul sistemului de încălzire de sub gazon. Normal, responsabilii s-au sesizat și au dat „buluc” la stadionul „Francisc Neuman”, pentru a remedia situația. Atât cei de la SC Rulouri de Gazon SRL, cât și cei de la Primăria Arad. Chiar dacă își aruncă vina unii pe alții, cele două părți au reușit să facă ceva, să nu fim de râsul țării. Dar, asta nu înseamnă că lucrurile s-au rezolvat. Nu!
Degivrarea, pe zone!
Au apărut fotografii, imediat ce a căzut prima zăpadă la Arad, iar lucrurile au stat destul de rău. De ce? Pentru că problemea degivrării nu a fost rezolvată decât parțial. Deoarece nu se poate da drumul instalației pe tot terenul, din cauza tabloului de curent, care nu duce o asemenea „povară”. Minunat, nu?
Așa se face că au apărut tot felul de zone, pe teren, unele cu zăpadă, altele, cu iarbă. Pe moment, lucurile sunt rezolvate. De ce? Pentru că vineri, până la ora meciului, se anunță soare, deci nu va cădea zăpadă și totul va părea în regulă.
Ce se va întâmpla „după”?
Însă, lucrurile nu sunt deloc rezolvate. Apa rezultată din zăpadă nu se va scurge în totalitate de pe gazon, iar sistemul de degivrare, funcțional doar la vreo 30% din capacitate, va face ca gazonul să devină un patinoar, sub ghetele fotbaliștilor.
Iar, în timp, terenul va ceda, deoarece – să nu uităm – UTA va juca acasă câte trei meciuri tot la fiecare două săptămâni. Ce ne facem dacă vremea nu ține cu noi?
Poziția Primăriei
Am solicitat și un răspuns din partea Primăriei, care vede totul în „roz”, dar ne explică și cum a apelat la cei de la SC Rulouri de gazon SRL, anul trecut, deși aceștia au dat un comunicat prin care au anunțat că Primăria minte, că nu i-a contactat. Deci, oare, cine minte?
„Starea gazonului este influențată în mod direct de nivelul precipitațiilor și temperatura aerului. În cursul lunii decembrie, nivelul precipitațiilor s-a situat între 41- 50 l/mp, puțin peste media specifică acestui interval calendaristic. Temperaturile înregistrate s-au situat între 4,1 – 6 grade Celsius. În aceste condiții gradul de umiditate la suprafața gazonată, s-a menținut ridicat.
Referitor la instalația de degivrare, aceasta a fost în perfectă stare de funcționare la recepția lucrării, fiind făcute măsurători cu personal de specialitate. Întrucât până la mijlocul lunii decembrie temperatura medie nu a depășit 6 grade Celsius, nu a fost necesară punerea în funcțiune a instalației de degivrare. Cu toate acestea, în data de 17.12.2020, personalul Serviciului Baze Sportive a pus totuși în funcțiune instalația de degivrare. După câteva zile s-a constatat faptul că instalația nu funcționează în parametrii normali. În consecință, a fost contactată de îndată firma responsabilă cu realizarea instalației de degivrare pentru remedierea disfuncționalităților constatate. După remedierea acestora și după efectuarea reglajelor necesare, sistemul de degivrare funcționează în parametri normali. Zilnic, Serviciul Baze Sportive urmărește buna funcționare a acestuia.
Menționăm faptul că instalația de degivrare este în perioada de garanție conform contractului încheiat între Municipiul Arad și SC Rulouri de Gazon SRL, până la data de 30.04.2022.
Referitor la acuzațiile privind neracordarea la canalizare a Stadionului Francisc Neuman, menționăm faptul că racordul la sistemul de canalizare este perfect funcțional. De asemenea racordurile la energie electrică și gaze naturale sunt finalizate și funcționale” – ne anunță Primăria.
Ce nu ne spune Primăria
Câteva observații sunt absolut necesare. Este incredibil cum Primăria dă vina pe vreme. Așa lucrare s-a recepționat, care depinde de ploi? Apoi, nu se spune de ce instalația funcționează doar pe porțiuni ale terenului. Sigur, e funcțională, dar de ce nu merge la capacitate maximă? Se mai arată că racordurile la canalizare și energie electrică sunt perfect funcționale, însă nu merg la capacitate maximă. De ce nu se spune și asta? Nu mai vorbim că lucrurile pot fi și mai complicate, deoarece zona UTA este recunoscută, de zeci de ani, ca una unde e prezentă pânza freatică. Știm foarte bine că tunelul vechiului stadion nu a putut fi folosit, deoarece era inundat și nicio construcție nu a rezistat, apa infiltrându-se prin pereți. Așadar, apa ar putea să nici nu aibe unde să se scurgă, iar cu instalațiile electrice trebuie avut multă grijă.
Citește și:
Trimite articolul
XMulțumim Frumos de studiu! Oricum e foarte bine cunoscut faptul că Primăria Arad, de prin 2004 încoace nu reușește să răspundă cerințelor unui oraș centru-european istoric. Stadionul e Cireașa. Rușine tuturor amatorilor din Administrație, din 2004 încoace începînd cu primarii, care zilnic învață să mintă Arădenii, pe salarii nemeritate, PUNCT.
E VREMEA ARADULUI DE ….20 DE ANI! BRAVO ARĂDENILOR! DOAR ARĂDENII AU ADUS ORAȘUL ÎN SITUAȚIA ASTA!
-
Gresit, aproape toata sleata pnl Arad e din bihor. Sa nu mai vb de navetistul de la Brad care e si el de pe alte meleaguri defavorizate…
Si atunci ne miram ca Oradea ne-a luato inainte. Sa nu mai vb ca de multe ori se fac jocurile timisoarei. Exemplu concret e cazul aeroportului Arad, care prezinta interes dar nu se vrea…..din motive politice, economice si……coruptice. plus ca lasa ca are tm si oradea…..
Jos cu voi ….vi…ni tu…ri lor
Așa va arăta și România dacă acest guvern format din circari și pdl-iști rămân mult la putere.
Baaaa!!
Aradul devine leaganul prostiei eterne se pare
Tuturor le convine!
Administratia e praf pe salarii colosale! Toate domeniile sunt la pamant si uite si la fotbal, unde abia s-a reusit sa se construiasca o echipa.
Judet la stapan mai rau ca in Moldova.