Turul actualei ediţii de campionat a adus o premieră pentru UTA şi anume dedutul primului fotbalist nord-american în istoria echipei, Hanson Boakai, acest Messi al Canadei, care sperăm că va şi apuca să-şi dovedească talentele. În trecutul nu prea îndepărtat, după miraculoasa promovare în Liga I din 2006, la UTA au evoluat un număr mare de stranieri, cu prezenţe mai mult sau mai puţin semnificative. Am avut sud-americani, nişte brazilieni şi columbieni no-name şi un argentinian mai răsărit, despre care s-a mai auzit şi mai recent, anume Maximiliano Laso. Am avut şi un asiatic, sud-coreanul Lee Won-Hong, cu prezenţe sporadice în ediţia 2009/2010. A mai trecut pe la Arad şi japonezul Gentaro Murakami, care a evoluat însă numai pentru echipa a II-a. Au fost şi jucători din Africa, nigerieni, ivorieni, un camerunez, un ghanez şi un mozambican. Vă mai spun ceva nume ca John Ibeh, Dino Eze, Dodo Digbeu, Patrice Feussi, Abdoulaye Diarra sau Jeremy Njock (anii 2002-2003)?
Europenii, la modă
Grosul stranierilor l-au dat europenii, dintre care unii au avut evoluţii mai consistente. De exemplu, portughezii Rolando Souza Edson (41 meciuri, 10 goluri, cel mai prolific jucător străin) şi Bruno Simao (36 jocuri, 1 gol). Au trecut pe la UTA şi câţiva sârbi cu prezenţe mai multe (Miodrag Vasiljevic, Uros Milosavljevic sau Boban Stojanovic), italieni (portarul Remo Amadio, Francesco Zanardini şi, mai nou, Gianmarco Piccioni), grecul Vasileos Galanis, ceva francezi, un moldovean, dar şi câte un macedonian, bosniac şi lituanian.
De departe, însă, jucătorul străin cu cele mai multe prezenţe în alb-roşu le-a avut croatul Pedrag Pocuca, care a jucat în perioada 2009-2012 în 94 de meciuri, marcând şi 3 goluri, fiind un om de bază în linia de apărare. Perfomanţă greu de egalat măcar, în zilele noastre, când jucătorii vin şi pleacă după cel mult un an (vezi Mevlan Adili). În rest, trăiască globalizarea şi aşteptăm ceva australieni sau neo-zeelandezi…
Citiți principiile noastre de moderare aici!