„Mă bucur și, în același timp, mă simt onorat pentru această distincție! O dedic Aradului și publicul arădean, care m-a ajutat în totalitate și a participat la tot ce am realizat, aici mă refer la evenimentele sportive majore organizate de mine, dar și la proiectele UTA și Atletico. Mulțumesc, Arad și <<La mulți ani, Arad>>, de Zilele Orașului!”, a spus Alexandru Meszar.
De numele lui Meszar se leagă trei mari borne ale sportului arădean: cluburile de fotbal UTA și Atletico, alături de Direcția Județeană de Sport și Tineret.
La început a fost Atletico, grupare căreia i-a pus bazele în anul 2002. De atunci și până azi, în vitrina clubului au intrat șase titluri naționale, o supercupă a României, patru medalii de argint și alte patru de bronz. Mereu fotbaliștii crescuți la Atletico au fost în componențele echipelor naționale de juniori, mare parte din ei regăsindu-se în echipa de astăzi a UTA-ei. Și facem trecerea la echipa-fanion a Aradului, Alexandru Meszar a fost omul care a conceput proiectul care a salvat spiritul fantastic al ”Bătrânei Doamne” în cel mai greu moment al existenței ei. În vara lui 2013, după clipe dramatice care au culminat cu un faliment inevitabil, Alexandru Meszar a strâns la aceeași masă toți factorii de decizie din Arad, iar UTA a mers mai departe, cu două promovări consecutive și o mai veche dorință împlinită – echipa de azi e formată în proporție covârșitoare din fotbaliști arădeni.
Calitățile sale de manager sportiv au fost puse în valoare și la Direcția Județeană de Sport și Tineret, Aradul având bucuria să savureze câteva evenimente de marcă. Amintim Campionatul European de Baschet Feminin Under 16 (în 2011), cinci ediții ale Supermaratonului Arad – Bekescsaba (participarea s-a dublat, ajungând la peste 1,000 de concurenți), organizarea unui meci din Cupa Davis la Arad (2016), dar și două ediții – în premieră pentru România – ale Târgului Sportului Arădean. Plus o serie de alte evenimente sportive de succes.
Citiți principiile noastre de moderare aici!