Update: Comunicatul Primăriei!
Ca urmare a informațiilor apărute în presa scrisă și în mediul online cu privire la valoarea avansului acordat de Municipiul Arad societății DRAST COMPANY SRL pentru continuarea lucrărilor la Stadionul UTA, Primăria Arad face următoarele precizări: „În conformitate cu Hotărârea 264/2003 cu modificările și completările ulterioare și anexele sale, coroborat cu subcapitolul 18.5 din contractul încheiat între Municipiul Arad și SC DRAST COMPANY SRL, «Achizitorul are dreptul de a acorda avans în condițiile prevăzute de HG 264/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare. Justificarea și recuperarea avansului se face în condițiile legii din facturile emise după execuția lucrărilor». Cu toate că hotărârea guvernamentală punctează faptul că «valoarea avansului în cazul executării unor lucrări din fonduri publice poate fi de până la 15% din valoarea prevăzută în contract», beneficiarul, respectiv Municipiul Arad, a acordat valoarea maximă admisă de lege ca avans la începerea lucrărilor, respectiv 15% din valoarea contractului. Operatorul economic a fost însțiințat de acest lucru prin adresa cu numărul 17504/05.03.2020”.
„Atâta timp cât ambele părți respectă prevederile contractuale, sunt sigur că stadionul UTA va fi finalizat la timp. Avansul acordat pentru continuarea lucrărilor a fost în conformitate cu legile în vigoare și prevederile contractuale. Pentru detalii se poate consulta Hotărârea 264/2003 cu modificările și completările ulterioare. Pentru noi documentele sunt grăitoare, nu vorbele”, a concluzionat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
_________________________________________
Oficialul susține că, probabil, Radu Dragoș nu a citit până la capăt Hotărârea de Guvern care, printr-o anexă, indică foarte clar procentele din avans ce se pot acorda. Însă, până la urmă, administratorul firmei „Drast company” a fost lămurit, cel mai probabil după ce a apărut articolul nostru.
Clarificările Primăriei
„În contractul nostru cu «Drast company», există următoarea formulare: achizitorul are dreptul de a acorda avans în condițiile HG 264/2003 republicată. E formularea folosită în toate contractele, nu există indicat procent, în niciun contract. Probabil că administratorul firmei care a câștigat licitația, Radu Dragoș s-ar fi așteptat la un avans în procent de 30% din lucrare, dar cred că a citit și el cu mare atenție Hotărârea de Guvern, pe care noi nu avem cum să o încălcăm. În anexa acelei hotărâri se prevede că avansul de 30% se poate acorda numai pentru investițiile realizate din fonduri europene. Pentru investițiile realizate din bugetul local nu se poate acorda decât 15% avans. Pentru noi, lucrurile sunt clare. Nu știu de ce administratorul «Drast company» se aștepta la un avans de 30%, dar bănui că a citit acea Hotărârea 264, unde se vorbește de acel până la 30% avans, dar probabil nu a mai ajuns să citească și anexa. Să știți că nu e singurul care s-a așteptat la acest avans, au fost și alții, dar mi-au pus întrebări și i-am lămurit. În acea HG din 2003 se arată clar procentele și în ce condiții se poate acorda avansul. Da, acolo se vorbește de un procent de până la 30%, dar oamenii nu merg mai departe, să consulte și anexa. Iar firma «Drast company» se încadrează în procentul de 15% și – până la urmă – domnul Radu Dragoș a înțeles situația” – ne-a declarat Claudia Macra, administratorul public al orașului nostru.
Trimite articolul
XCine stie iara ce vrajeala si ce manevre sunt la mijloc, tipic romanesc, nu exista sinceritate si transparenta!!
Si astia n-au discutat lucrurile astea la incheierea contractului? Cam ce zice istoricul Lucian Boia:
“Ce-i drept, e drept, niciodata romînul nu se supune pur si simplu. El se supune, iar dupa aceea se face ca n-a priceput prea bine.”
Nu mă pricep dar așa cred că :
– 1. PLANUL ( Caietul de Sarcini) trebuie să cuprindă de la câte fire de iarbă să existe pe centimetru pătrat…..până la calitatea materialului din ce este confecționat paratrăznetul de pe acoperișurile.În CS condițiile financiare.
– 2. Câștigătorul licitației primește banii DUPĂ ce a fost recepționat lucrarea (stadionul)
Punct. Dacă nu-=i așa, atunci ceva tare putred
uitați vă cât de urât poate să fie arhitectura stadionului??? ce distanță este intre tribune…ce urâți pilonii care vin in jos de la sustinerea acoperișului terminația aia acolo intre tribune locul ăla gol!!!? imens! pe acolo va bate vântul de o sa rupă dinții la oameni de la curent când va bate vântul sau va ploua sau zăpadă!!!!!!!!!!!.offf….ce blestem pe aradul ăasta sa nu faci ceva frumos elegant…..nu avem noroc ..asta este
-
Poate ca pe acolo trebuie sa intre soarele sa nu fie gazonul ca pe Meazza.Ce zici?
Sifonare si minciuni nu va fii gata nici la sfintul asteapta Vorbe pentru alegeri daca se vroia se termina de mult dar nu se doreste .Ia vedeti cum era la inceput proiectul si cim tot a intrat la apa dar pretul tot a crescut.Stati sa vedeti si gazonul dupa vreo 2 meciuri cum va trebuii schimbat.Numai lucruri bine facute in Arad
Ăsta e finu lu Balcea. Și face jocu asta ca sa i-o tragă lu Bibart. Simplu.