ARAD. Primarul interimar al Aradului, Călin Bibarț a reacționat imediat ce a văzut că gluma se îngroașă, iar în spațiul public s-a rostogolit vestea că UTA nu mai primește bani de la Primărie. Iată comunicatul primit de la Biroul de Presă al Primăriei: „În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la amânarea organizării unei noi sesiuni de finanțări nerambursabile, Primăria Municipiului Arad se referea strict la Legea nr. 350/2005, lege în baza căreia municipalitatea finanțează cluburile sportive pe bază de proiecte. Însă, intrarea în vigoare a Legii 115/2020 dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. Această nouă prevedere legală reprezintă un real sprijin pentru cluburi având în vedere procedura simplificată de alocare a acestor fonduri. În acest sens, chiar în cursul acestei dimineți am avut o întâlnire cu reprezentanții clubului, convenind asupra faptului că noua prevedere legală este cea mai eficientă soluție de finanțare a clubului UTA în acest moment. Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I”, dă asigurări primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
UTA știe de legi, dar vrea bani
Pe UTA nu o interesează legile, ci banii. Da, Călin Bibarț s-a întâlnit, acum câteva ore, cu cei de la club și NU le-a promis niciun ban. Doar că… să vedem ce o să fie…Martor e Marcel Urban, managerul lui FCC Baschet Arad, care a primit – și el – același răspuns, iar clubul condus de el e în pragul desființării.
Călin Bibarț trebuie să iasă și să spună când și câți bani dă la UTA. Nu să „adoarmă” lumea cu schimbarea legilor. Ajungem să-l regretăm pe Gheorghe Falcă, și nu e nicio ironie!
Trimite articolul
XUTA trebuie sa proouna urgent o strategie de finantare prin actionariat. Daca alte cluburi traiesc regeste dupa vinzarea de jucatori tot asa si UTA se poate adapta. Eu daca stiu sigur si am garantia pot sa investesc 100000 de euro in echipa la sfarsit de an primesc un miniim 7000euro pe linga bani care iam investit. Asa trebuie sa decurga situatia si nu in pierdere, dar aici este nevoie de marketing.
Exista și pana acum cadrul legal pentru ca municipalitate saaolce bani direct cluburilor de fotbal, dar laArad s a preferat varianta finanțărilor nerambursabile. OUG 38/2017 a creat cadrul legal pt ca consiliile locale și județene sa finanțeze cluburile.
toti aradenii au profitat dupa distrugerea stadioanelor din arad ,nu alte judete,,avem o uta si comentam aiurea
ce tot aratam cu degetul primaria? nu vedeti ca oamenii cu bani nu vor sa-i bage in fotbal? avem si in arad familii cu bani ce pot sponsoriza si nu o fac….avem chiar familii in care sunt fotbaslisti trecuti pe la UTA si nu vor sa investeasca…
voi credeti ca Bibart are singe in instalatie ,nici vorba eil ii duce cu vorba pe toti face figura frumoasa dar dupa aceea pa si pusi bani si promisiuni.
S-a vazut acum cu “festivitatile” astea ce inseamna aradenii, oficialitatile, UTA si Aradul.
Picat testul PISA pe linie.