UTA este gata să se mute la noul stadion, deoarece lucrările contractate de „Drast Company” sunt finalizate. Patronul firmei, Radu Dragoș (foto, în stânga, alături de inginerul șef, Stelu Rotar) este un adevărat erou, iar Aradul trebuie să fie mândru că are o așa firmă de construcții. Din data de 2 martie și până ieri, „Drast Company” a reușit să facă cât Tehnodomus în cinci ani și jumătate. Este uluitor, nu?
A început recepția
Începând de ieri, și până joi, Primăria va fi pe teren, pentru a recepționa parțial stadionul. Nu sunt toate lucrările gata, mai precis parcările (de care se ocupă SylCon Trans), istalarea echipamentelor și a softului la turnicheți (Matrix) și precablajul la transmisiile tv).
În rest, totul este în ordine, după ce s-a primit avizul de la ISU, Jandarmi, DSP, etc. Când va avea loc recepția finală, va apărea și Inspecția în Construcții, pentru ultimul aviz, dar până atunci trubuie ca Primăria să achite ultimele facturi către constructor.
Ieri, la stadion s-au făcut tot felul de probe: sunet, lumini, gaz, tabele de marcaj, nocturnă, exact ca și când ar avea loc un meci de fotbal.
Nu credem că la finalul celor trei zile vor fi găsite nereguli, mai ales că omul Primăriei, Ioan Ignat e toată ziua la fața locului și se zbate ca totul să iasă bine.
Problema turnicheților
Până la urmă, am fost lămuriți și ce se întâmplă cu lucrarea care prevede intrarea spectatorilor pe stadion.
În proiectul inițial, spectatorii puteau pătrunde în arenă ca și pe ștrand, accesul fiind la fel. Așa ceva nu se poate și la meciurile de fotbal, oare cine a fost acel „cap limpede” care a ordonat așa ceva?
Cei de la „Drast Company” și-au asumat lucrarea, din banii lor, și au comandat un soft nou, cu echipamentele de rigoare pentru turnicheți, care costă peste 100.000 de euro. Firma care se va ocupa de instalare e una arădeană, se numește „Matrix” și promite că totul va fi gata până la meciul cu „Poli” Iași.
Lucrarea e de înaltă calitate, fiecare spectator va putea intra doar în sectorul unde are abonament sau bilet, softul refuzând cardul la intrare, dacă locul nu e în sectorul respectiv. Așa se va ști exact numărul de bilete vândute și numărul final al spectatorilor. Interesant, nu?
Trei probleme înainte de meci
Până la ora jocului sunt de rezolvat trei mari probleme. Șantierul din fața stadionului, deoarece se lucrează la parcare, curățenia de peste tot, dar și accesul autocarelor în stadion.
Probabil că parcarea va arăta ca un șantier, în continuare, iar problema intrării autocarului e una spinoasă, deoarece se face direct de pe Calea Aurel Vlaicu, din scurt, printre un pom și un stâlp de electricitate. Se va vedea, după primul meci, că acel pom va trebui scos din rădăcini, deoarece până la ora jocului nu credem că se va face ceva.
În schimb, curățenia de pe stadion nu există. Nici în tribune, nici în zona vestiarelor.
Trimite articolul
XFiecare firma unde a lucrat să facă curățenie. Ai lucrat la parter la izolație strânge ampora , electricieni matura tot cabluri și așa mai departe fiecare unde a lucrat să lase curat .Haide Uta
Bravo firmei de construcții. Iar Tehnodomusului ar trebui sa nu i se mai aloce nici o lucrare în Arad poate asa va pleca cu totul. Peste o luna vin alegerile aveți grija pe cine puneți stampila.
asteptam ca cei de la drast sa spuna prostimii ce au gasit la stadion ,ce era in proiect si ce au gasit la stadion.sa ne spuna ca nu este sauna ,ca nu este bazin de recuperare ,ca nu sunt birouri pt club,ca nu este satiu pt fan shop(nu mai vorbim de un mic muzeu),ca din 3 etaje prevazut in proiect au ramas 2 si probabil mult multe aspecte.felicitari celor care au tras pe ultima suta
Super bine ca se finalizeaza stadionul. Totusi fara “corifeii” lucrarii nu este nici o deschidere oficiala. Tre sa apara Botoxel, Pupilu si coate goale Barberes ca fara ei nimic nu ar fi fost posibil. Daca ultimul mutant are pile la avionul cu care se face “dezinsectia” se poate filma toata tripleta desantand in mijlocul terenului. Fara parasute bineinteles, ca pe alea le-au infipt in functii cheie ( judetean, consiliu, regia apa, primarie, mediu, finante, etc) Luati insa bine aminte: urmatorul demolator trebuie sa doarma pe locul lucrarii pana se finalizeaza “investitia”. Si nu oricum, sa doarma cu contractul infipt in …… MAI VOTATI VINITURI !!!
Drast Company o firma serioasă cu un antreprenor tânăr și cu viziune! Felicitări Dragoș Radu!!!
Nu am auzit de firma Drast până să continue ceea ce a lăsat baltă tehnodomus,DAR dacă luau ei contractul de la bun început, altceva ar fi ieșit cred, acum la final ! Acum acesta e stadionul, cu el vom defila ! Tehnodomus ar trebui descalificați si interziși la marile
proiecte de construcții!
“Din data de 2 martie și până ieri, „Drast Company” a reușit să facă cât Tehnodomus în cinci ani și jumătate. Este uluitor, nu?”
Hai sa nu sarim calul,
Drast company a facut amenajari interioare si exterioare si lucrari de mica anvergura. Oricum bravo!
Dar Technodomus a facut lucrari de mari anvergura, tribune, acoperis, indreptare teren si gazon!
Acum ca a tinut 5 ani nu e nici vina lor, nici PMA ci a guverunului PSD pe care prostii au votat-o in 2016!!!
-
Bine punctat.. 👍