Iniţiativă lăudabilă a celor de la Old Boys UTA. Având susţinerea actualei conduceri a „Bătrânei Doamne”, în anul în care s-au împlinit 75 de ani de la înfiinţarea clubului şi 50 de ani de la cea mai importantă filă de istorie – eliminarea din Liga Campionilor Europeni a deținătoarei trofeului, Feyenoord Rotterdam, după două meciuri eroice: 1-1, în Olanda și 0-0, la Arad – , s-au făcut demersuri către municipalitate pentru declararea generaţiei de fotbalişti din anul 1970 cetăţeni de onoare ai Aradului.
26 de premianţi!
Iniţiatorul proiectului, care ar trebui să devină certitudine de Zile Aradului, Ionel Costin a spus la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media de la sediul clubului UTA: „Aradul a avut de-a lungul timpului sportivi de excepție care, prin performanțele lor, au dus numele orașului peste tot în lume. Acest lucru s-a întâmplat și în fotbal, dar din păcate, puțini au beneficiat de o gratitudine din partea orașului. Dintre fotbaliștii de marcă ai Aradului, Iosif Petschovschi și Zoltan Farmati au fost declarați post-mortem <<Cetățeni de Onoare ai orașului>>, Flavius Domide a primit titlurile de <<Pro Urbe>> și <<Cetățean de Onoare al municipiului>>, plus cel de <<Personalitate a județului>>, iar lista se încheie cu Gabi Biro, care a fost răsplătit cu Titlul de Excelență al municipiului Arad. La 50 de ani de la câștigarea ultimului titlu de campioană a României de către UTA și de la eliminarea celebrei Feyenoord, venim cu propunerea ca jucătorilor din loturile 1968-1969 şi 1969-1970 să le fie înmânată distincția de <<Cetățean de Onoare>> în cadrul Zilelor Aradului. Din păcate, din cei 26 de performeri, 14 au trecut de vămile văzduhului și joacă fotbal undeva sus între îngeri, dar credem că fotbaliștii Aradului din aceste loturi merită acest lucru”.
Imagine unică
Președintele Old-Boys UTA, Gyuri Vaczi, spune că inițiativa a ajuns pe masa diriguitorilor orașului, de la care se așteaptă o decizie favorabilă până spre finalul lunii august, când, în mod tradițional, au loc „Zilele Aradului”. „Acești fotbaliști care au dus faimă Aradului merită să primească această distincție. Imaginea pe care a făcut-o UTA acestui oraș este unică. Au trebuit să treacă 50 de ani ca să înțelegem ce înseamnă această performanță. Ați văzut ce greu este să promovezi în Liga 1 dar să elimini cea mai puternică echipă din lume. Pentru inaugurarea stadionului, ne-am dori să organizăm un meci de old-boys: UTA-Feyenoord, invitându-i la Arad pe cei care mai trăiesc dintre cei care au jucat acea dublă în urmă cu jumătate de secol” – a spus Vaczi.
Trimite articolul
XO INITIATIVA CIT SE POATE DE BUNA
Initiativa excelenta.Sper ca nu l- au uitat initiatorii pe antrenorul Nicolae Dumitrescu,omul care a pus in teren echipa ce a castigat cele doua campionate. O distinctie post-mortem,ar fi binevenita,inclusiv pentru jucatorii campioni decedati.
-
si salve de tun!
Ca de parca mai conteaza pentru cei ce au plecat!-
Contează pentru noi și urmașii lor desteptule
-
Onoare lor..!