Lucrurile se mișcă la stadionul „Francisc Neuman”, dar avem impresia că se insistă pe lucrurile care vor trebui verificate la omologare. Chiar dacă nu totul va fi ca în „poze”, la prima etapă din sezonul următor, se fac eforturi pentru ca lucrările să fie gata la finalul lunii viitoare. Iar apoi, dacă cei din comisia de omologare au obiecții, ele să se poată finaliza până la primul joc. De ce spunem asta? Pentru că sunt câteva situații neclare, iar ele nasc multe întrebări.
Ce probleme sunt
Începem prin a spune că – nici acum – nu s-a apucat nimeni de parcare. Ea este obligatorie în procesul de omologare, va trebui să existe locuri atât în fața stadionului, cât și în spate. Oficialitățile locale știu acest lucru, doar că trebuie să se miște. Într-un material video, pe pagina de Facebook a vicepreședintelui Consiliului Județean, Sergiu Bâlcea, acesta a asigurat că totul va fi bine. Mai mult decât atât, chiar și primăria a susținut că în două luni totul va fi gata. Trebuie, pentru că va începe noul sezon…
Așadar, așteptăm să se apuce cineva de parcări. Cea mai mare problemă apare, acum, în dreptul tabelelor de marcaj. Ele urmează să fie montate, la mijlocul lunii viitoare, la colțurile terenului. Am fost acolo, ieri, și am observat că lucrarea se face la doar câțiva metri de colțul terenului. Un brânci al unui jucător, asupra unui adversar, în acea zonă, și – Doamne ferește – tragedia e gata făcută. De fapt, la fiecare colț de teren, nu departe de corner, sunt instalațiile electrice ale nocturnei. Nu mai vrem să tot comentăm, că suntem considerați deja un fel de „Gică contra”, doar trăim cu speranța că nu se va întâmpla nimic rău.
Tot despre colțurile terenului trebuie să spunem că nu vor fi închise, nu e prevăzut nici pe interior nimic, așa că orice minge jucată în zona cornerului ar putea ajunge direct în stradă, în parcare, sau după caz…
Despre băncile de rezervă nu se știe nimic, sperăm să nu se intre în criză de timp. Nu de alta, dar nu avem vreo informație că ele au fost comandate la vreo firmă. Exact că și cu reclama luminoasă, care a fost scoasă pe facebook de primarul Călin Bibarț. Și ea este „în ceață”, cel puțin deocamdată.
Ultima observație e legată de închiderea efectivă a stadionului, în partea de sus. Nu s-a mai mișcat nimic de la ultima noastră vizită la stadion (avem impresia că ne așteaptă vești extrem de interesante), așa că ne-am adresat primăriei, pentru un răspuns…
De ce am spus la începutul materialului despre lucrările necesare la omologare? Pentru că de parcare e nevoie, dar de închiderea stadionului, nu!
Sunt și lucruri frumoase
Trebuie să recunoaștem că am văzut și lucruri bune. La tribuna I se lucrează la toate nivelurile. Deja se văd vestiarele și toate încăperile de care e nevoie pentru echipe și oficialii unui meci. Sunt vestiare frumoase, spațioase, ca pe un mare stadion. Asta, la demisol. Cele 13 camere de la mini-hotel încep să prindă contur, la fel și terasa și cabinele mass-media de la etajul 2.
Trebuie să vă mai spunem că lifturile sunt deja sosite la Arad, la fel și o parte din mobilierul de la „oficială”.
Gazonul arată bine
Ieri, la descinderea noastră pe șantierul de la stadion, l-am găsit chiar acolo pe Lucian Hațegan, reprezentantul Primăriei. El supraveghea lucrările la gazon, care arată – acum – bine. Chiar la ora documentării noastre, iarba „primea” nisip cuarțos, aruncat dintr-un utilaj remorcat de un tractoraș. Bine că lucrurile se mișcă și în acest sens.
Trimite articolul
X„Trebuie, pentru că va începe noul sezon…” spuneți voi. Politicienii spun „Trebuie, pentru că vin alegerile…”
Asta ar fi a 4-a campanie in care se laudă cu stadionul deși in toti acesti ani nu au dus la bun sfarsit. Se lucrează o data la 4 ani. Ne mulțumim noi cu atât?!
Abia astept ca locuitorii cartierului Aurel Vlaicu sa iasa in spatiu verde. Fiind o investitie facuta cu bani de la buget, terenul este al tuturor, nu doar al echipei UTA. Asa ca, neavand parcuri in zona, oamenii trebuie sa se plimbe pe stadion. Ar trebuii pusi si niste pomi pe margine.
În condițiile în care cele trei inițiale U T A,sunt un brand cu un palmares pe care puține echipe de fotbal din România îl au,şi datorită faptului că UTA,este mai mult decât un club,este o stare de spirit în municipiul Arad și în județ, stau și mă întreb de ce factorii politici de decizie se comportă de parcă ar fi vorba de altceva.Acum câțiva ani,un grup de oameni s-au adunat,au creat un proiect care,iată este aproape de finalizare,întâmpină chiar din partea edililor orașului și județului,atâtea contre !?Unul dintre cei mai inimoși, fostul antrenor Ionuț Popa,a decedat zilele acestea,fie-în amintirea veșnică, merită alături de echipa pe care a antrenat-o și de actualul staf tehnic și administrativ,materializarea proiectului început cu ceva timp în urmă.Francisc Neumann,Petchowsky,Broshowsky dintre cei care nu mai sunt printre noi,merita în memoria lor ca acest probiect sa se materializeze o data,sub cele mai bune auspicii..
Haide UTA,hai băieți,haide autorități,făceți-ne mândri ca suntem arădeni !
-
Pe mine acest stadion mediocru nu ma face deloc mândru. Pe mine m-ar face mândru sa am un oraș ca si Cluj, Timișoara, Oradea, Brasov, Sibiu nu o echipă mediocră, care si daca ajunge în liga 1, singurul obiectiv va fi sa nu retrogradeze…
dintr-un utilaj remorcatde un tractiraș
bree ziariatorule, cu atâta materie cenușie la pod ai speranță la un loc în cabinele mass-media de la etajul 2 ?
Chiar nu s-a putut?domnilor,dar chiar NU S-A PUTUT??la a1-a sa apara scaune albe-ARAD(sau a carui oras-echipa joaca pe UTA???) si la o peluza-1945..S-au DE CE nu au fost TOATE scaunele rosii si doar scrisurile UTA,ARAD si 1945 sa fie albe??adica in 2007 s-a putut?la colos-varos la cfr s-a putut,aici nu avemSper k firma aia luminoasa sa nu fie minuscula sa se vada obligatoriu din departare de pe Victoriei,si nu ne intereseaza stema primariei la stadion cretinilor.Puneti-o la km 0 cat vreti dar nu la stadion.Aici sa se vada mareee..STADIONUL FRANCISC NEUMAN si dedesubt UTA ARAD..