UTA Arad a anunțat că își extinde echipa de scouting. Clubul merge pe mâna analistului video Gabriel Glăvan, care a făcut o echipă de scouteri și la FC Voluntari în trecut, unde a adus jucători importanți. Acesta și-ar dori în jur de 25 de oameni cu care să lucreze la propuneri de fotbaliști care ar putea fi aduși în țara noastră.
Comunicatul clubului:
Extindem echipa de scouting!
Scouting-ul este una dintre componentele cele mai importante ale unui club profesionist, care își dorește o recrutare corectă și obiectivă. În acest sens, UTA anunță extinderea departamentului de scouting și caută colaboratori la nivel național pasionați de fotbal cu vârsta minimă de 18 ani.
Pentru a aplica, trimiteți un email la adresa utascouting@gmail.com care să conțină nume, prenume, număr de telefon, adresă de email și răspunsul la întrebarea „De ce consideri că este necesar un departament de scouting?”. Activitatea va fi pro bono, dar se va oferi bonus de performanță. Clubul va oferi training specializat tuturor celor selectați.
Departamentul
Analistul video Gabriel Glăvan, care face parte din staff-ul lui Ilie Poenaru, a avut un astfel de proiect și la FC Voluntari, care a recomandat jucători buni pentru campionatul nostru. La UTA își dorește perfecționarea proiectului.
„Conducerea clubului a înțeles perfect necesitatea demarării unui astfel de proiect, am sprijin total la Arad, așadar începem procesul de recrutare a oamenilor pasionați, dar și dotați cu un anumit skill pentru scouting”, a declarat Glăvan pentru ProSport. Acesta l-a recomandat pe Erion Hoxhallari la UTA, după ce albanezul a fost monitorizat de ceva timp.
Glăvan a explicat și cum decurg lucrurile. Fiecare component al departamentului este însărcinat să monitorizeze un campionat din care cluburile din țara noastră ar putea să își permită să aducă jucători. Printre exemplele oferite de analist sunt eșaloanele doi și trei din Franța și Spania, primele divizii din țările scandinave sau din Balcani. După fiecare rundă se face echipa etapei și se întocmesc rapoarte detaliate pentru cei care se evidențiază.
Obiective
Pentru departamentul de la UTA, Glăvan și-ar dori în jur de 25 de oameni. Se caută scouteri români, din diverse zone ale țării, care să vadă cât mai multe partide în ligiile doi și trei, dar nu sunt excluși colaboratori din străinătate. Își doresc oameni pasionați care sunt dispuși să se specializeze cu ajutorul conferințelor online, pe care le va ține analistul.
Cei selecționați vor participa și la un team building. Se vrea ca după un tur sau un campionat întreg să se creeze o bază de date din care să se poată propune cel puțin cinci jucători pentru fiecare post, din cei care ar putea fi aduși în România. Glăvan este conștient că ideea de activitate pro bono poate să nu fie foarte atractivă, dar conducerea clubului l-a asigurat că va oferi bonusuri de performanță pentru cei care produc rezultate.
Trimite articolul
XAsta e o glumă de sezon ? Scouting,,Pro Bono” ? Ia să facă și domnul care a venit cu ideea asta muncă ,,pro bono” la club . Măcar parțial; să fie plătit într-o lună 3 săptămâni,iar una să lucreze ,,Pro bono”.Spor la treabă 🙂