Nimic nu va mai fi ca înainte. Cel puțin, deocamdată, deoarece normele sanitare impuse de Federația Română de Fotbal sunt extrem de stricte. La ceea ce s-a stabilit acum o lună de zile, au apărut noi „amendamente”, așa că UTA trebuie să le facă față.
Ce spune Federația
Comitetul de Urgență FRF a decis modificarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19, ținând cont de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății.
1. Se modifică numărul maxim de persoane care au acces în Zona 2 a arenei sportive de la 85 la 100, urmând ca, suplimentar față de persoanele deja menționate în cuprinsul Protocolului, să aibă acces și:
6 jucători care nu sunt incluși în raportul de arbitraj (câte 3 pentru fiecare echipă); 6 reprezentanți ai partenerilor organizatorului competiției; 2 persoane din cadrul personalului deținătorului de drepturi radio; 1 persoană suport servicii marketing. Pentru evitarea oricărui dubiu aceasta se adaugă la numărul de persoane care prestează servicii de marketing deja menționate în Protocol, numărul total al acestora devenind 6 în loc de 5 cât fusese menționat în varianta inițială.
2. Se modifică IV.2 paragraful 9 din Protocol, acesta urmând a avea următorul conținut:
Distanța dintre persoanele de pe banca tehnică trebuie constant menținută. Aceasta va putea fi făcută prin adăugarea lângă banca tehnică, dacă este nevoie, a mai multor scaune așezate la respectiva distanță. În situația stadioanelor cu tribune acoperite și acolo unde infrastuctura o permite (în sensul de a exista o poartă de acces spre gazon între băncile de rezerve), clubul organizator poate să stabilească, cu acordul delegatului de joc, în spatele fiecărei bănci de rezerve (în tribună) un spațiu tehnic, strict delimitat, de minim 25 metri pătrați, cu locuri/scaune, ce va fi folosit atât de jucătorii / antrenorii / membrii staff de pe banca de rezerve. Distanța necesară a fi păstrată față de oricare persoană din zona 2 a stadionului trebuie să fie de minimum 10 metri.
Primul meci, acasă!
UTA nu are prea mult timp la dispoziție să-și rezolve problemele de la „Motorul”, primul joc fiind pe teren propriu, la data de 4 iulie. Bătăi de cap va fi cu masa presei, ce nu poate găzdui 10 ziariști, care să respecte distanțarea socială, dar mai ales cu jucătorii de rezervă neincluși pe raportul de joc. În acest sens, s-a făcut, deja, o adresă la Primărie, pentru a se face uși în gardul din spatele băncilor de rezerve.
Oricum, până la ora primului joc, suntem convinși că UTA va rezolva toate aceste probleme organizatorice.
Apropo de primul meci pe care arădenii îl vor juca pe teren propriu, pe 4 iulie. Mâine, la ora 12, la Casa Fotbalului se va stabili programul play-offului.