„Admite sesizarea reclamantei AFC UTA Arad. In temeiul art. 30.13 din ROAF și art. 86.4.1 din Rd al FRF, obligarea clubului pârât FC Voluntari la plata
sumei de 57.110,66 lei reprezentând 50% din cheltuielile organizării jocului din etapa 3, grupa D, Cupa României ediția 2023-2024, dintre AFC UTA Arad și FC Voluntari și a sumei de 5500 lei cheltuieli de judecată-taxă de procedură și onorariu de avocat de 5000 lei” – stă scris pe siteul Federației Române de Fotbal.
ARAD. În iarna anului trecut, UTA a jucat mai multe meciuri la Oradea, pe stadionul „Iuliu Bodola”. În campionat și Cupa României. În competiția KO, arădenii au dat piept cu Universitatea Craiova și FC Voluntari, ambele în nocturnă. Regulamentul prevede că – indiferent cine este gazdă, sau jocul e pe teren neutru – cele două echipe împart toate cheltuielile legate de organizare.
Voluntari nu a dat banii!
Așadar, acum aproape un an, mai precis pe 5 decembrie 2023, în fața a doar 300 de spectatori, UTA juca meci decisiv pentru calificare din grupă (D), contra lui FC Voluntari, pe stadionul „Iuliu Bodola”. Pe un frig de crăpau pietrele, dar și pe un teren aproape mocirlos, arădenii s-au chinuit 90 de minute să înscrie, dar nu au reușit, așa că s-a terminat 0-0, iar oaspeții mergeau mai departe. UTA avea nevoie de victorie, pe care nu a obținut-o.
Clubul arădean le-a trimis cheltuielile de organizare celor de la FC Voluntari, dar aceștia nu au catadicsit să pună partea lor, adică jumătate. UTA i-a reclamat pe ilfoveni la Federația Română de Fotbal, iar după aproape un an a venit sentința.
S-a tras de timp
Așadar, după foarte multă vreme, UTA are o decizie prin care e sigură că își va vedea banii. De ce s-a ajuns aici? Pentru că aproape toate cluburile, chiar și când au bani, întind coarda la maximum, așteaptă până în ceasul al doisprezecelea să plătească. Mai precis, după ce toate instanțele de judecată ale FRF se pronunță. Trec luni de zile, după care se face plata. Așa e peste tot, de aceea sunt pe rolul comisiilor atâtea cauze. Când se ajunge la ultima, se dă posibilitatea ca reclamatul să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dacă e nemulțumit de decizie. Însă, nu se ajunge acolo, pentru că trebuie plătit, în jur de 20.000 de euro pentru fiecare caz în parte. Iar reclamatul nu e nemulțumit de decizie, ci doar dorea să tragă de timp. Așa s-a întâmplat și cu FC Voluntari!
Citiți principiile noastre de moderare aici!