Arad. După nedreptatea făcută UTA-ei, taxată inclusiv de foști mari jucători ai României, dar dusă în atenția publicului chiar și de presa internațională, inclus de prestigioasa agenție de știri Reuters, lucrurile încep să se așeze, pentru că altfel nu se poate.
S-a definitivat programul de revenire la antrenamente, mai precis la intrarea în cantonament. Se știe, s-a aprobat un protocol între Ministrul Sportului și cel al Sănătății, care prevede ca echipele să se izoleze, condițiile fiind dea dreptul draconice.
Iată programul, pe zile
Duminică seara, jucătorii revin la Arad, dar fiecare merge la apartamentul unde au chirie. Apoi, în cursul zilei de luni se fac testele COVID, separat, jucătorii nu se vor întâlni în grup, sau grupulețe. Marți, sau miercuri, în funcție de primirea rezultatelor COVID, se va intra în cantonament, la hotel „Subcetate”, după cum bine se știe, chiar clubul anunțând locația. Acolo, stabilimentul e pregătit exclusiv pentru jucătorii UTA-ei, dar asta nu e o noutate, deoarece și în trecut el a deservit clubul arădean. Acolo există toate condițiile pentru echipă, se vor respecta toate normele prinse în acel protocol al celor două ministere de resort.
Important de menționat, cine este pozitiv la testul COVID nu va intra în cantonament. Va putea face acest lucru în momentul în care un alt test, viitor, iese negativ.
În primele zile după intrarea în cantonament se fac și vizitele medicale, specifice, înaintea oricărui start al pregătirilor. În paralel, se începe și pregătirea, în grupă de trei sau patru, permițându-se până la urmă și varianta de patru, responsabilii din Sănătate înțelegând, până la urmă, că la fotbal se fac măcar pase în doi. Evident, antrenamentele vor avea loc în Aradul Nou, pe „Motorul”.
Până la 1 iunie, acesta este programul! Dar, apoi, condițiile se pot relaxa puțin. Poate, cantonamentul nu va mai fi obligatoriu, poate, se vor permite antrenamente cu mai mulți jucători deodată, poate, se va permite transportul de la hotel la stadion cu autocarul, nu doar cu mașinile personale.
UTA vrea la TAS
Pe de altă parte, chiar dacă și-a făcut planul pentru revenirea la antrenamente, UTA se gândește, totuși, să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și chiar așteaptă un răspuns de la Lausanne, până să înceapă play-offul.
„Decizia e luată în cadrul clubului nostru, sigur vom ataca hotărârea FRF. Considerăm că ni s-a făcut o mare nedreptate. Nu se poate ca trei sferturi dintre echipele de Liga a II-a să intre în vacanţă şi să joace doar şase, iar acelea după ce li se înjumătăţesc punctele. Mi se pare absurd. Vom încerca să ne găsim dreptatea la TAS, dacă decizia va fi trecută prin Comitetul Executiv. Vom juca pe teren, nu avem încotro, dar în tribunalul de la Lausanne oricum vom merge, indiferent când e cazul. În iunie, iulie sau august” – a declarat Claudiu Drăgan, director sportiv la UTA.
Se așteaptă banii
Pe de altă parte, conducerea clubului UTA speră să aibă „audiență” la primarul interimar, Călin Bibarț, pentru a debloca acei bani câștigat prin proiecte. Sunt 2.9 milioane de lei, fonduri nerambursabile, iar clubul are nevoie de bani ca de aer. Sunt speranțe, totuși, că actele se vor semna cât mai curând.
Trimite articolul
XSI PROMOVAM INDIFERENT CE VREA UNII…HAIDE UTA,FALCONE LASA DRAK INAUGURAREA CU FEYENORD,INVESTESTE IN TERMINAREA STADIONULUI ODATA SI IL INAUGURAM IN PRIMUL MECI ACASA DIN LIGA1-CU SPECTATORI-OBLIGATORIU.CU FEYENORD V-OM JUCA IN CUPE EUROPENE IN CURAND,APOI…
-
ai dreptate,dar crezi ca intereseaza pe ei?ce naspa e si meciul promovarii fara spectatori.vai de tara asta distrusa de ordinari-nesatuli.