Singura ţară din Europa care impune o astfel de rezoluţie stupidă. Luată, probabil, de „inapţi medical”, oameni care au fost scutiţi de ora de sport la şcoală. Altminteri nu putem explica cum îşi închipuie cei din minister că poţi alerga şi face exerciţii cu masca pe figură?
Pe lângă faptul că incidenţa îmbolnăvirilor la copii este cea mai scăzută, o astfel de decizie se bate cap în cap cu ce se întâmplă în viaţa de zi cu zi: competiţii sportive în săli şi pe stadioane fără obligativitatea purtării măştii de către participanţi. Nici măcar strigătul de disperare al sindicatelor din învăţământ şi al Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi nu i-a înduplecat pe cei de la „Sănătate” să revină asupra ordinului emis pe 16 februarie.
„Îmi place să cred că nu pune cineva această creștere a numărului de infectări pe seama orelor de sport sau a școlii, în general”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o încercare de a înlătura, legal, masca de pe figura elevilor la orele de sport. Fără succes.
Mai rămâne ca „sclipitoarele” minţi din Ministerul Sănătăţii să-i oblige şi pe elevii aflaţi în online să poarte masca la ora de sport, când profesorul îi pune să facă exerciţii în faţa calculatorului. Şi atunci chiar că are sens întrebarea prozatorului şi dramaturgului Tudor Muşatescu:
„De ce prostul e mărginit, când prostia e nemărginită?”.
Trimite articolul
XFaci sport in aer liber, fara masca, sa faci laba. In praful din salile de sport, nici intr-un caz! Valabil de la cel cu tita-n gura pin’la cel cu barba sura.
Daniel Scridon, ești subiectiv și dezinformat (sper, nu vreau să cred că e rea intenție!) atunci când încerci să fii jurnalist!
Ai afirmat că “incidenţa îmbolnăvirilor la copii este cea mai scăzută” și aici ai dreptate, dar nu ne spui că, de când s-au reluat cursurile față în față, tendința este de creștere a numărului de infectări, atât la adulți, cât și la copii. Iată situația comparativă a numărului de infectări în săptămânile 1-7 februarie (când copiii încă nu se întorseseră în bănci) și 1-7 martie (la o lună după vacanță):
– numărul de infectări la copii 0-9 ani: 363 (1-7 februarie), 833 (1-7 martie);
– numărul de infectări la persoane 10-19 ani: 618 (1-7 februarie), 1547 (1-7 martie).
Calculând, observăm că ratele de infectare au crescut de 2,29 ori, respectiv de 2,5 ori. Pentru noi, aștia, mărginiți, inseamnă mai mult decât dublu.
Ai o meserie nobilă, domnule, nu o terfeli!