Nu mă refer strict la anunțul făcut marți de șeful statului. Aici înțeleg de ce s-a făcut atât de târziu. Nu puteau să prevadă acum două, trei săptămâni sau acum o lună, două, care va fi situația epidemiologică de acum, așa că, din punctul meu de vedere, se justifică faptul că au făcut abia marți un anunț care să stabilească clar revenirea elevilor în clase.
Ce nu pot să înțeleg, în schimb, respectiv ce nu mi se pare deloc justificat, este întârzierea cu care autoritățile au stabilit ce au de făcut școlile pentru revenirea elevilor la clase. Mi se pare de-a dreptul iresponsabil faptul că inspectoratul școlar anunță abia pe 2 februarie școlile că acestea din urmă au obligativitatea de a dezinfecta clădirile școlare până pe 5 februarie. Mi se pare la fel de iresponsabil faptul că pe 2 februarie, inspectoratul școlar le cere școlilor ca până pe 3 februarie să facă o nouă inventariere a elevilor care nu au acces la internet sau nu au dispozitive necesare eventualelor cursuri online.
Tot săptămâna aceasta, cu doar câteva zile înainte ca elevii și profesorii să dea năvala în sălile de clasă, școlile trebuie să afle care sunt elevii și profesorii care din motive certificate medical vor continua online cursurile. Iar profesorii și elevii în cauză vor trebui, în aceste câteva zile, să ia cu asalt medicii de familie și medicii specialiști, pentru a obține documentele necesare certificării acestei recomandări.
O altă „românească” mi se pare și decizia anunțată de ministrul Educației, care a declarat marți că elevii vor sta câte doi în bancă. Deși studiile de specialitate indică destul de clar și pentru un neavizat, ca mine, că principalul mod de transmitere a virusului este prin aerosoli, noi continuăm să ne axăm pe dezinfectarea suprafețelor.
Dar în van mi se par mie sau vi se par vouă lucrurile făcute românește, pentru că indiferent cât am comenta, tot așa vor fi făcute în continuare. Iar luni, elevii și profesorii se vor întoarce în sălile de curs aerisire în fiecare pauză, pentru a recupera, cu gecile pe ei, materia pierdută pe internet și pentru a se pregăti, unii de teste și teze, iar alții de evaluări naționale și bacalaureat.
Trimite articolul
Xparca era vb ca va fii distantare in clase nu ca ii grupam cat mai aproape,degeaba pui 20-10 elevii daca ii pui ca sarmalele tipic romanesc una zici si alta faci
Copii raciti au mai fosr din totdeauna.
Un articol corect și, din păcate, reflectă întru totul starea de fapt! ”Aleșii” noștri au fost ocupați cu altceva în ultimele săptămâni (luni): cum să-și împartă ”ciolanul”. Că doar ne-au trebuit neapărat două alegeri în pandemie, pentru asigurarea ”legitimității”!
Pan-acum media si multi altii croncaneau ca se vrea reantoarcerea din motive obiective a invatamantul in maniera clasica, in scoala, in banci, la catefdra. cei ce trantoresc in inspectoratele scoalre pre salarii grase de ce nu au pregatit benevol si in perioada de ,,on line ,, masurile de luat la revenirea in scoli ? Cu se s-au indeletnicit, luft-inspectorii, ca nu s-au agitat sa vada ca la sate treaba nu merge bine si nu au luat masuri ca sa faca lucrurile sa functioneze,, Nu se agita nici sa vada terminat si predat palatulș copiilor din vecini, ca doar ei stau bine mersi in spatii noi, sanatoase, calde luminoase.Nu vad raostul acelui inspectorat pentru ca nu e indreptat spre binele si propasirea invatamantului romanesc si al copiiilor. Daca trimit in țiganie cateva pachete si fac mare caz de asta, nu inseaman ca au muncit spre binele elevilor.
hai sa vedem cate cazuri de infectari vor fi de acum incolo in familiile care au copiii la scoala si apoi vorbim !
Scolile trebuiau sa se deschida ca si asa au fost prea mult inchise,sunt multe comune fara covid de mai bine de 2 luni si era bine sa se intoarca elevii din ianuarie la scoala sau din 2 decembrie acolo unde nu erau cazuri de covid.Va mirati ca vor sta 2 elevi in banca dar in pauze ei se joaca impreuna si socializeaza iar dupa masa multi merg la joaca impreuna.La munte ,la mall.la terase este aglomeratie dar acolo poate fi fara distantare?