Această Curte Constituțională, CCR, a devenit un fel de bau-bau de o vreme încoace, cele mai multe decizii luate au fost adevărate ingerințe politice, făcute în slujba partidului care susținuse numirea unor judecători. Nu sunt nici pe departe susținător al Dianei Șoșoacă, dar consider că excuderea ei de la aceste alegeri a fost de asemenea abuz.
Ultima decizie a CCR, aceea de renumărare a voturilor din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale frizează ridicolul, au cerut renumărarea a 9 milioane și jumătate de voturi. Biroul Electoral Central, BEC, a înaintat termenul de 1 decembrie, un termen care pare, de asemenea, nerealist, dacă renumărarea se va face onest.
Nu vreau să vorbesc despre logistica de care ar fi nevoie, ci de logica judecătorilor care au avut aroganța să hotărască o asemenea anomalie. Adică vine un candidat care a obținut 1% și contestă numărătoarea din 3 secții, din totalul celor aproape 20 de mii, iar tu CCR decizi că trebuie renumărate toate voturile. Chiar ne iau de proști. Nu avem însă ce face, CCR este stat în stat în România. Niciunul din ceilalți candidați nu a contestat, iar primul care a spus că acceptă rezultatul a fost Marcel Ciolacu, cel mai îndreptățit să o facă, deoarece a ratat intrarea în finală pentru doar 2700 de voturi.
Ei bine, aceste 2700 de voturi sunt miza, dacă nu ați înțeles. Și dacă nu ați înțeles de ce Ciolacu, pe un ton calm, anunța că nu va contesta, era pentru că știa că o va face altcineva pentru el.
Cristian Terheș, comentator politic pentru Antena 3, europarlamentar pe listele PSD, migrant la PNȚCD, ales din nou europarlamentar, dar acum pe listele AUR, iar după câteva luni, candidat la președinție din partea PNCR, este cel care a contestat rezultatul alegerilor la care a obținut 1%. Culmea, CCR, substituindu-se organelor de cercetare sau instanțelor, decide că bietul Terheș a fost grav defavorizat și calcă din nou în picioare democrația din țara asta. Noaptea minții. Hai să nu ne mai mirăm de ascensiunea extremiștilor și a suveraniștilor, când un for care ar trebui să vegheze la tot ce înseamnă aplicarea legii în România își bate joc tocmai de spiritul legii.
Nu simpatizez cu USR-ul, cam de când au fugit de la guvernare, dar ce i se întâmplă acum Elenei Lasconi este rușinos pentru orice democrație. De fapt, care democrație? E la fel ca atunci când nu era important cine vota, conta cine număra voturile.