Apărut parcă de nicăieri, Georgescu a îngenuncheat partidele politice românești, carora le va lua ceva timp să-și revină după această lovitură. Șocul este atât de mare, deoarece practic niciun politician, analist sau institut de sondare a opiniei publice nu l-a văzut pe Georgescu venind în forță, mai ales în ultima săptămână a campaniei electorale, când a sufocat tik-tok-ul cu postările sale.
Vă întrebați poate, de ce Georgescu? Răspunsul e unul cât se poate de simplu. A fost adus în această poziție de binomul PSD-PNL, datorită aroganței cu care au tratat poporul român, popor care iată, i-au pedepsit când se așteptau mai puțin. Alianța aceasta, una contra naturii, a anulat practic voturile date unora sau altora. Cu cine să mai votezi, dacă ei se aliază după alegeri și nu mai are cine să le facă opoziție?
De ce Georgescu și Lasconi?
Liberalii au propus ca președinte al țării un lider fără carismă, o persoană care poate a performat profesional, dar ca politician pare întotdeauna rătăcit și cumva stingherit de poziția pe care o ocupă.
Românii au ales să voteze un candidat despre care nu știau mare lucru, dar care vorbește frumos, sătui de alternativele avute. Am auzit de atâtea ori în aceste zile „Nu am cu cine să votez”, încât rezultatul, chiar dacă surprinzător, era cumva de așteptat. Este o palmă data de români politicienilor tradiționali, politicienilor care au cheltuit zeci de milioane din banii statului pentru a-și afișa fețele zâmbitoare pe panouri uriașe și prin pliante, politicienilor cu declarații sforăitoare, dar care au continuat umilința la adresa poporului inclusiv cu păstrarea pensiilor speciale.
Probabil cel mai important agent electoral al lui Călin Georgescu a fost Iohannis, care prin atitudinea lui superioară față de cei care l-au votat, prin disprețul față de oricine i s-a părut că nu se ridică la nivelul său, prin absența sa din viața publică, prin opulența afișată, a reușit să le producă o scârbă generală tuturor celor au produs acum surpriza. S-au cam săturat oamenii.
De ce Lasconi? Poate și pentru că, spre deosebire de Ciolacu, nu a jignit românii din diaspora.
De ce Georgescu? Pentru că românii au ajuns să fie exasperați de politicienii clasici, atât de cei „mari”, de la București, cât și de cei locali. Aceleași fețe, aceleași promisiuni, aceleași bârfe, aceleași scandaluri. S-a dovedit că e cam mult, e timpul pentru alții, iar dacă partidele nu vor, sau nu pot, să se reformeze, vor fi căutate soluții în altă parte, în cazul de față la partidele suveraniste, fiind preferat un candidat naționalist cu vederi antieuropene. Vor cădea capete politice acum, sau cel puțin așa ar trebui, și local și național. Problema însă e dacă cei care vor veni vor reuși în timp record să refacă imaginea terfelită la aceste alegeri.
Nimeni nu ar fi pariat pe Georgescu și Lasconi în turul 2. Oare ce spun acum marii analiști, ce se întâmplă cu sondajele realizate pe bani grei, care nici nu i-au băgat în seamă pe acești doi candidați?
E clar, trăim momente istorice, dar să nu uităm, istoria noi o facem, a noastră e alegerea, e acel moment când opțiunea fiecăruia contează, când datorită votului avem putere, cu alte cuvinte cum ne așternem acum, așa vom dormi.
Trimite articolul
XToate agentiile de sondaj pot sa își inchida portile…un zero barat .
Important va fi votul de la parlamentare , cine va fi presedinte dintre cei doi e un plus pentru Romania , sper sa nu fie votati candidatii psd-pnl…aici e schimbarea… nici AUR nici USR nu sunt vin cu solutii ..dar psd-pnl au demonstrat de 10 ani care le este valoarea