Tineri aflați în vacanță, o femeie în fața casei, șofer care circula regulamentar, o persoană care aștepta la semafor sau alta pe trecerea de pietoni. Și lista ar putea continua. Toți aveau planuri, toți aveau familii, toți au fost omorâți de persoane, în special tineri, care erau atât de „luați” la momentul producerii evenimentului, încât nici nu înțelegeau ce au făcut. De fapt nu-i voi mai spune eveniment, îi voi spune crimă.
Să nu vă mire dacă nu o să auziți de pedepsele primite de acești criminali, iar asta nu va fi din cauză că nu ați răsfoit presa. Nu. O să aflați la momentul respectiv că erau depresivi, că se aflau sub tratament, că le-au pus oameni răi ceva în băutură fără ca ei să știe, sau, de ce nu, că de fapt victimele lor s-au aruncat în fața mașinii. Iar când veți citi asta, ei vor fi la tratament în Italia, la fel ca alt criminal notoriu, al cărui tătic conduce parodia de fotbal românesc.
Acest flagel care s-a instalat confortabil în România va produce tragedie după tragedie, dacă nu se va interveni în forță, mai ales acolo unde de cele mai multe ori începe consumul, în școli. Conform datelor, vârsta medie la care se fac primele încercări este de 15 ani. Nu cred să fie șocant să aflați că în școlile arădene se consumă la greu, că sunt elevi care deja din clasa a 10-a sau a 11-a devin dealeri pentru colegii lor. Iar după câteva țigări cu „iarbă”, se trece îngrijorător de repede la mult mai periculosul nivel următor, cristalul.
Ce face statul român în tot acest timp? Anunță sforăitor prin iubiții conducători că va începe o campanie de conștientizare a pericolului consumului de droguri. Aloo, Guvernul, se aude? Asta trebuia făcut acum 15-20 de ani, când România era o țară de tranzit, acum drogurile intră aici pentru a fi consumate. Probabil că vor scoate fluturași și pliante și cu maximă emfază vor prezenta niște ochelari prin care copiii să poată vedea lumea așa cum o văd drogații. Un mare fâs. Poate reușiți și să-i faceți curioși până la urmă. Ministrul Rafila se joacă de-a testarea elevilor, ba c-o fi, ba că n-o fi. Măsurile trebuiesc luate urgent și în forță. Ne place sau nu, occidentul s-a civilizat cu biciul, nu cu zăhărelul. Testați și pedepsiți, altfel în curând va fi prea târziu. Câți oameni mai trebuie să moară, câte familii mai trebuie să sufere, până când se va acționa cu responsabilitate, până când pedepsele pentru comercializare vor trece de pragul a doi/trei ani cu suspendare?
Puneți la muncă agențiile antidrog, împărțiți teste, arătați că vă pasă de țara asta, de copiii ei, de viitorul care se anunță tulbure. Lăsați conștientizarea și arătați-vă mușchii, frica de pedeapsă este panaceu universal. Construiți centre de reabilitare. Multe, pentru că sunt mulți cei care suferă de dependență și nu au unde se trata. Este poate ultimul ceas în care statul poate interveni pentru a salva o generație de tineri aflată în pragul dezastrului. Urmează peste câteva săptămâni sezonul balurilor de boboci și nu este bal la sfârșitul căruia să nu avem copii aduși la urgență din cauza consumului de diverse porcării. Lăsați o vreme la o parte intrigile politice și salvați ce a mai rămas de salvat, salvați o generație de tineri care suferă din cauza nepăsării voastre, salvați-ne pe toți.
„Măsurile trebuiesc luate urgent și în forță. Ne place sau nu, occidentul s-a civilizat cu biciul, nu cu zăhărelul.”
Trimite articolul
XBun articolul. Poate si advertorialul promovat de aradon, de cum sa-ti alegi bautura ajuta la responsabilizare, nu?!!
-
Bun pe dracu…o da si asta cu testarea…dar de pedepse pentru dealeri nimic? Ia fa pedepse de 20 de ani pentru traficanti,sa vezi cine se mai baga…
-
Dacă scrie pedepse pentru comercializare tu nu înțelegi ca e vorba de dealeri? Ai crezut că spune de farmacii?! E chiar dureros de adevărat ce scrie…
-
foarte real, foarte actual, v-as ruga sa reveniti asupra subiectului
Consumul de droguri a devenit un fenomen ingrijorator. Autorul scrie ca media de varsta a minorilor consumatori e 15 ani, dar nu spune ca e varsta minima, 10-12 ani. Se consuma in toate mediile. cu precadere in cele foarte sarace din mediul rural. Specialistii spun ca suntem pe o panta descrescatoare, abrupta si ca nu ne mai opreste nimeni. E o fericire sa fii parinte in ziua de azi, dar si un blestem: numai Dumnezeu stie ce aduce ziua de maine.
Felicitari autorului!
Deci suntem cunoscuti nu doar de hoti si mincinosi, am evoluat, suntem si drogati. O tara educata.