Persoanele cu hernie hiatală au adesea arsuri. Acestea mai pot fi declanșate și de anumite alimente: de obicei, alcoolul, cafeina, ciocolata, citricele și produsele din citrice, grăsimea și alimentele grase prăjite, alimentele condimentate, roșiile și alimentele pe bază de roșii. Problemele de colecist, stresul alergiile și carențele de enzime sunt alți factori posibili care contribuie la declanșarea BRGE.
*Sucul de aloe vera ajută la vindecarea tractului intestinal;
*Încercați sucul de cartofi cruzi. Amestecați sucul preparat în storcător cu o cantitate egală de apă. Beți imediat după preparare de trei ori pe zi;
*Iarba mâței, feniculul, ghimbirul, rădăcina de nalbă și ceaiul de papaya ajută la o bună digestie și acționează ca un tampon care oprește arsurile;
*Încercați să beți câte un pahar de suc proaspăt de varză sau de țelină în fiecare zi;
*Schimbați-vă obiceiurile alimentare. Mâncați mai puțin și mai des. Mestecați bine mâncarea. O dietă disciplinată este un aspect important al gestionării BRGE;
*Mâncați papaya proaspătă și/sau ananas ca să sprijiniți digestia;
*Luați cina cu trei ore înainte de culcare;
*Evitați alimentele acide, citricele și sucurile din citrice;
*Nu consumați produse care conțin cafeină, băuturi carbogazoase, desert, grăsimi, alimente prăjite, sosuri de carne, carne grasă, ceapă (în special crudă), piele de pui, mentă, alimente procesate, alimente condimentate sau foarte iuți, zahăr sau roșii. Se pare că toate sunt cauze principale ale arsurilor;
*Evitația suprasaturația la o masă;
*Dacă sunteți supraponderal, scăderea în greutate poate ajuta la calmarea simptomelor;
*Mențineți un program de exerciții fizice, incluzând mersul pe jos și gimnastică aerobică ușoară;
*Fixați capul patului în poziție ridicată;
*Pe cât posibil, evitația stresul și enervarea.
Senzațiile de arusură și durere în stomac pot pot fi declanșate și anumite alimente
Citiți principiile noastre de moderare aici!