Vitaminele din grupul B sunt cele care influențează cel mai mult sănătatea creierului și a sistemului nervos. Mineralele sunt implicate în mod direct în activitatea neuronilor. De exemplu, carențele de magneziu produc nervozitate și anxietate, acizii grași nesaturați, cum ar fi acidul linoleic, prezent în nuci și semințe, sunt necesari pentru dezvoltarea sistemului nervos și a creierului la copii. Pe de altă parte, consumul excesiv de zahăr și de anumiți aditivi, cum ar fi coloranții, afectează sistemul nervos și alterează comportamentul.
Depresia
Persoanele deprimate au tendința, în general, să tânjească după dulciuri rafinate și grăsimi saturate, care nu au valoare nutritivă. Alimentele din această categorie tind să adâncească depresia, plasând persoana într-un cerc vicios. Dacă dorința de dulciuri este intensă, fructele proaspete, fructele confiate sau mierea sunt opțiuni mai sănătoase, din moment ce, pe lângă zaharuri, acestea oferă și diferite vitamine și minerale. Cerealele integrale, leguminoasele, legumele, fructele, fructele oleaginoase sau semințele oferă o vitalitate și energie.
Creșteți consumul de ovăz, germeni de grâu, năut, migdale, nuci, nuci braziliene, caju, semințe de pin, avocado, lăptișor de matcă, vitaminele B1, B6, C, folați, polen, fier.
Reduceți zaharurile rafinate, grăsimile saturate, băuturile alcoolice și băuturile excitante.
Boala Parkinson
Această boală apare, de obicei, după vârsta de 50 ani și este caracterizată de trei simptome principale: rigiditate musculară, pierderea capacității de a face mișcări voluntare și tremor. Nu se cunoaște niciun aliment care să agraveze sau să amelioreze această boală. Totuși, consumul de alimente de origine vegetală bogate în vitaminele B, C și E pot contribui la încetinirea procesului ei.
Creșteți consumul de cereale integrale, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, vitamina B1, folați, niacină.
Reduceți sau eliminați grăsimile saturate, zahărul alb, băuturile excitante.
Boala Alzheimer
Această boală reprezintă un tip de demență progresivă, cauzată de degenerarea celulelor cerebrale. Începe cu pierderea memoriei, urmată de confuzie mentală, apatie și depresie. Cauzele sunt necunoscute, deși s-a demonstrat că ingerarea unor cantități mari de aluminiu îi favorizează debutul.
Creșteți consumul de legume verzi, drojdie de bere, antioxidanți, vitamina E, colină. Legumele cu frunze verzi frunzoase sunt o sursă bună de siliciu – acest oligoelement împiedică absorbția de aluminiu în intestine.
Vitaminele din grupul B sunt cele care influențează cel mai mult sănătatea creierului și a sistemului nervos
Citiți principiile noastre de moderare aici!