Consumul de avocado este recomandat, în special, în următoarele cazuri:
1.Exces de colesterol. Acțiunea hipolipemiantă a avocadoului se datorează compoziției echilibrate de acizi grași mononesaturați și conținutului ridicat de fibre. Consumul regulat de avocado este recomandat persoanelor care prezintă exces de colesterol, scade colesterolul „rău” – LDL colesterol sau de trigliceride în sânge.
2. Tulburări circulatorii. Avocado este recomandat în caz de ateroscleroză, hipertensiune și boli coronariene, în general. Acest lucru se datorează, pe lângă acțiunea lui de scădere a nivelului de grăsimi din sânge, conținutului foarte scăzut de sodiu și foarte ridicat de potasiu.
3. Anemie. Avocado ar trebui inclus în dieta persoanelor care sunt anemice, fierul conținut fiind destul de bine asimilat. În mod normal, fierul din alimentele de origine vegetală, numit fier non-hem, se absoarbe mai greu decât fierul hem din surse animale. Fierul din avocado este absorbit mai bine decât cel din alte alimente de origine vegetală, cel mai posibil datorită conținutului de vitamina C. care facilitează absorbția acestuia.
4. Tulburări nervoase. Avocado conține grăsimi care sunt foarte importante pentru metabolismul sistemului nervos, cum ar fi acidul linoleic și fosfolipidele. În plus, este foarte bogat în vitamina B6, una dintre cele mai importante vitamine pentru funcționarea optimă a neuronilor.
5. Boli digestive. Avocadoul se pretează și în dieta persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită, datorită alcalinității lui și efectului emolient și protector pe care grăsimile îl au asupra mucoasei.
6. Diabet. Pentru perosanele diabetice consumul de avocado este benefic – ajută la menținerea unul nivel normal al glicemiei, dar scade și colesterolul și îmbunătățește profilul lipidic.
Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, proteine, vitamine, fier, calciu, fosfor și fibre vegetale
Citiți principiile noastre de moderare aici!