Beneficii pentru sănătate
*Diuretic. Castravetele este una dintre legumele cu cel mai mare conținut de apă: mai mult de 95%! Datorită conținutului mare de potasiu și scăzut de sodiu, castravetele are efect depurativ și stimulează eliminarea renală – raportul ridicat potasiu-sodiu este garanția unui bun diuretic. Astfel este un eficient purificator al organismului, util în combaterea intoxicațiilor și a bolilor reumastimale.
*Bun pentru piele – în uz extern (loțiune sau cataplasme) vindecă și întreține sănătatea pielii, fiind util în caz de riduri, ten gras, roșeață sau mâncărimi.
*Eficient pentru intestin. Gătit, este indicat în caz de iritații și colici intestinale. Castraveții se pot tăia cubulete și pot fi fierți la abur ori înabușiți în puțin ulei de măsline. Băut pe stomacul gol, sucul de castravete are proprietăți depurative și de stimulare a pofei de mâncare.
*Minerale și vitamine. Apa din castravete este bogată în numeroase minerale: potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc. Dintre vitamine, castravetele conține, în special în coajă, vitamina K, necesară pentru sintetizarea proteinelor asociate cu coagularea sângelui și pentru formarea masei osoase.
Citiți principiile noastre de moderare aici!