*Ghimbirul – un aliat în lupta cu diverși agenți patogeni este foarte indicat în cazul durerilor de gât, al stărilor de greață și al disconfortului abdominal, precum balonarea sau indigestia. Se pot pune șase felii de ghimbir proaspăt într-o cană, cu un bețișor de scorțisoară și apă clocotită, pentru un ceai delicios și liniștitor.
*Probioticele, spre deosebire de antibiotice, sunt bacterii benefice care încurajează sănătatea și sunt disponibile sub formă de capsule sau pudră. Sunt deosebit de utile pentru restabilirea tractului digestiv – de exemplu, în timpul manifestării unei bacterii la nivelul stomacului. Alimente probiotice sunt kefirul, murăturile, iaurtul, varza murată, miso, kombucha.
*Vitamina C este un antioxidant puternic care luptă împotriva bacteriilor și susține funcționarea normală a sistemului imunitar. O întâlnim în multe alimente, dar poate luată si ca supliment. Vitamina C este regăsită în măceșe, acerola, ardei gras, pătrunjel, kiwi, coacăze negre, ardei iute, cătină, varză de Bruxelles, conopidă, broccoli, portocale, lămâi, varză albă, gulie, pomelo, grepfrut.
*Seleniul este un mineral imunostimulent care acționează ca și un antioxidant. Se găsește din belșug în alimente precum fructe de mare, semințe, ouă, carne de pasăre, carne de vită, nuci și, în special, nucile braziliene.
*Usturoiul conține alicină, care este antivirală, antifungică și antibacteriană. Bogat în aminoazici care conțin sulf, acționează, de asemenea, ca antioxidant. Este un aliat important în combaterea infecțiilor. Se recomandă câte un cățel de usturoi pe zi sau o capsulă echivalentă.
*Zincul – este un mineral important pentru întărirea imunității, care merită suplimentat pe durata oricărui tip de infecție. Alimente bogate în zinc sunt sardinele, somonul, scoicile, ciupercile, fasolea, lintea, mazărea.
Alimente probiotice sunt kefirul, murăturile, iaurtul, varza murată, miso, kombucha
Citiți principiile noastre de moderare aici!