Migdalele conțin foarte puțini carbohidrați, fiind utile persoanelor diabetice, având un impact minor asupra creșterii glicemiei. Au un conținut relativ bogat de vitaminele B1 și B6 și, mai presus de toate, vitamina E. În schimb, conținutul de vitamina C este foarte scăzut.
Conținutul de calciu din migdale este ridicat (266 mg/100 g), un conținut mai mare decât cel din lapte, deși, desigur, cantitatea de migdale consumată, de obicei, este mai mică decât cantitatea de lapte sau produse lactate. Ca și în cazul celorlate nuci, migdalele sunt bogate în zinc, cupru și mangan, oligoelemente cu funcții importante pentru organism.
Contrar părerii multora că un aliment atât de bogat în grăsimi, precum migdala, nu numai că nu crește nivelul colesterolului, ci chiar îl scade – lucru valabil și în dreptul nucilor. Acest aspect se datorează compoziției echilibrate de acizi grași din migdale și, posibil, conținutului său bogat de vitamina E, cu intensă acțiune antioxidantă.
Conținutul bogat de calciu (calciul este direct implicat în fiecare bătaie a inimii, prin controlarea presiunii arteriale) și e vitamina E al migdalelor are un efect benefic asupra sănătății cardiovasculare. Vitamina E este un antioxidant ce previne formarea plăcii arteriosclerotice în artere.
Datorită bogăției de nutrienți și, în special, conținutului de minerale esențiale pentru dezvoltarea fătului, migdalele sunt ideale pentru femeile însărcinate.
De asemenea, migdalele sporesc secreția de lapte la mamele care alăptează.
Migdalele conțin foarte puțini carbohidrați, fiind utile persoanelor diabetice
Citiți principiile noastre de moderare aici!