Avantaje pentru sănătate
*Conține îndeosebi vitaminele A, B și C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc, cupru, seleniu. Semințele sunt comestibile și furnizeză vitamina C;
*Este indicat în cazul bolilor care afectează rinichii și tractul urinar (insuficiență renală, litiază, infecție);
*Datorită conținutului mare de apă si electroliți, este un foarte bun hidratant al organismului;
*Vitaminele A și C și licopenul, care se găsește îndeosebi în pulpă, sunt prezente în cantități apreciabile. Ele contribuie, în primul rând, la sănătatea pielii și a prostatei. Licopenul este substanța responsabilă de culoarea roșie atât a tomatelor, cât și a miezului pepenelui roșu. În organism, aceasta acționează ca un antioxidant puternic și ca factor protector împotriva cancerului de prostată. Nutrienții enumerați previn inflamațiile, revigorează pielea și arterele, stimulând producția de colagen și protejează de efectele radicalilor liberi care se formează când pielea este expusă la soare un timp îndelungat;
*Pepenele verde este unul dintre alimentele cu cel mai mare conținut de citrulină. Acest aminoacid este transformat în organism în arginină, unul din cei opt aminoacizi esențiali, cu rol important în funcționarea sistemului cardiovascular și a celui imunitar. Pepenii verzi cu pulpa galbenă sau portocalie conțin mai multă citrulină decât cei cu pulpa roșie.
Apreciat vara, când este foarte cald, pepenele verde conține apă în proporție de 93 %
Trimite articolul
XSănătate și numai bine iti doresc Adela.