Având proprietăți antiinflamatorii, scorțișoara contribuie la prevenirea și amelioarea artrozei, a bolilor cardiovasculare, a diabetului și la protejarea celulelor împotriva efectelor negative ale stresului oxidativ. Este utilă în caz de gastrită, greață, oboseală, flatulență, infecții intestinale și urinare. 10 g de scorțișoară înseamnă puțin peste 13 000 de unități ORAC, indicator care măsoară potențialul antixodant al unui aliment, fiind, astfel, un condiment excepțional. După cacao, scorțișoara conține cantitatea cea mai mare de proantocianidine (antioxidanți puternici) – de 20 de ori mai mult decât merișoarele și de 25 de ori mai mult decât albăstrelele. Un consum zilnic de 1 până la 6 g de extract de scorțișoară poate determina o scădere a glicemiei, a trigliceridelor și a colesterolului LDL la bolnavii de diabet de tip 2 – motivul fiind concentrația de antioxidanți.
În cazul unei gripe se poate prepara un ceai sănătos: se fierbe în apă, timp de două-trei minute, un baton de scorțișoară și un cuișor. Se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și o linguriță de miere si se lasă la infuzat 20 de minute.
Atunci când cumpărăm scorțișoară este bine să ne orientăm spre scorțișoara din Ceylon, în detrimentul celei din China.
Scorțișoara contribuie la prevenirea și amelioarea artrozei, a bolilor cardiovasculare și a diabetului
Trimite articolul
XMierea nu se adaugă în ceai fierbinte. Nu e indicat.
-
corect