1. Afinele – sporesc sănătatea inimii, mențin funcția cerebrală, susțin nivelurile glicemiei în parametri optimi, susțin o piele catifelată și fermă, îmbunătățesc mobilitatea și coordonarea.
2. Fructele de goji – protejează vederea, scad riscul anumitor tipuri de cancer, favorizează sănătatea pielii, stabilizează glicemia, ameliorează stările de depresie, anxietatea și somnul, previn deteriorarea ficatului.
3. Merișor – fructele acestui arbust sunt bogate în fibre și antioxidanți, sunt antiinflamatoare, susțin sănătatea tractului intestinal, susțin imunitatea și sănătatea tractului urinar.
4. Fructele de acerola – sunt bogate în vitamina C și sunt un antioxidant puternic.
5. Merele – sunt bogate în fibre, sunt sănătoase pentru inimă, scad riscul de diabet, favorizeză sănătatea tractului intestinal, ajută la combaterea astmului, favorizează tranzitul lenes.
6. Nucile – conțin antioxidanți, susțin funcția imunitară, sunt o sursă bună de omega-3 și vitamina E, favorizează sănătatea tractului digestiv, susțin controlul greutății, scad tensiunea arterială, ajută la gestionarea diabetului de tip 2.
7. Cartofii dulci – o sursă bună de betacaroten, un blocant natural al radiațiilor UV.
8. Ciocolata neagră – bogată în antioxidanți, care ajută pielea să se îngroașe și să fie mai hidratată.
9. Boabe de acai – sunt bogate în antioxidanți și stimulează funcția cerebrală.
10. Rodie – blochează inflamația, scade riscul formării creșterii și răspândirii cancerului, este săntoasă pentru inimă.
11. Broccoli – susține sănătatea ficatului metabolismul estrogenului și diviziunea celulară.
12. Pește gras (cod, macrou, somon sălbatic, sardine, anșoa) – bogat în acizi grași omega-3, cu rol în scăderea inflamației.
Merele sunt bogate în fibre, sunt sănătoase pentru inimă
Citiți principiile noastre de moderare aici!