Lipsind corpul de unul dintre macronutrienți (carbohidrați, grăsimi sau proteine) ori micronutrienți (vitamine și minerale) nu aduc corpului nimic benefic. Din contră, îl privează de cele mai importante grupe de nutrienți. Limitând cantitatea de hrană sau restricționând-o, aceste diete ne fac mai ușori rapid, ne scapă de masa musculară în principal, ne dereglează metabolismul, îl încetinesc, deschizând calea surplusului de kilograme.
Suntem entuziasmați pe moment, debarasați de câteva kilograme în timp rapid, însă, pentru un stil de viață sănătos, trebuie să ne îndreptăm spre o alimentație diversificată, spre echilibru și moderație.
Primul pas pe care trebuie să îl facem atunci când ne propunem să scăpam de kilogramele depuse inestetic pe coapse, pe brațe sau pe abdomen, este conștientizarea surplusului existent si elaborarea unui plan care să aibă roade pe termen lung. Pentru că, orice dietă funcționează atâta vreme cât este ținută, păstrarea unei stări bune a sănătății, slăbirea corectă și asigurarea echilibrului ponderal, nu se face cu regimuri de slăbire drastice și monotone.
Abordarea hipocalorică este amăgitoare când vine vorba de pierderea excesului ponderal. Atrage după sine un dezechilibru alimentar, stări de frustrare și anxietate, care ne vor face să abandonăm și să ne întoarcem la vechile obiceiuri. Practicate regulat, aceste regimuri sunt adevăratul factor care declanșează obezitatea.
Nu cred că există „cea mai buna dietă”. Consider ca această expresie depinde de starea de sănătate, de obiectivele propuse, de stilul de viață al fiecăruia în parte. Singura „dietă”, care se potrivește tuturor, se bazeaza pe alimente minim procesate, alimente cu valoare nutrițională, nu doar energetică mare, alimente bogate în micronutrimente, cu vitamine, minerale și fitonutrimente, mese echilibrate, hidratare.
„Pentru un stil de viață sănătos, trebuie să ne îndreptăm spre o alimentație diversificată, spre echilibru și moderație”
Citiți principiile noastre de moderare aici!