Informaţiile stocate pe paginile instanţelor din ţară au scos la iveală faptul că Lucian S., patronul de 46 de ani, care este suspectul principal în cazul violului a cărui victimă a fost o fetiţă de numai 11 ani, are un cazier încărcat de dosare penale, sentinţe judecătoreşti de condamnare la închisoare şi cereri de eliberare. Viaţa infracţională a lui Lucian S. a început încă de prin 1989, când Judecătoria Arad l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare prin muncă corecţională aplicată. A urmat apoi o nouă condamnare, de opt luni, în anul 1994.
Cea mai mare sentinţă împotriva lui Lucian S. a dat-o, însă, Tribunalul Alba. Patru ani şi jumătate de închisoare cu executare a primit suspectul violului în anul 1997. Doar că în 17 noiembrie 2009, în dosarul cu numărul unic 13744/55/2009, Judecătoria Arad „admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de către petentul S. Lucian. Dispune reabilitarea judecătorească a petentului de sub efectul condamnărilor de un an şi şase luni închisoare prin muncă corecţională aplicată prin SP 1180/1989 a Judecătoriei Arad, opt luni închisoare aplicată prin SP 1421/1994 a Judecătoriei Arad şi patru ani şi şase luni închisoare aplicată prin SP 125/1997 a Tribunalului Alba”, după cum este specificat chiar în hotărârea judecătorească.
Nu s-a lecuit
Cu toate că se afla încă în perioada de reabilitare judecătorească, Lucian S. a „călcat pe bec” din nou, dar de data asta într-o formă gravă. Procurorii îl acuză de viol, iar victima infracţiunii este o fetiţă de 11 ani. Potrivit codului penal, pedeapsa pe care o riscă bărbatul de 46 de ani este cuprinsă între 15 şi 25 de ani, fiind mai mare din cauză că victima are sub 15 ani. Ţinând cont de faptul că este recidivist, Lucian S. este pasibil de a primi pedeapsa maximă.
Şi în dosarul BCR
Site-ul Judecătoriei Arad scoate la iveală că Lucian S. este şi unul dintre inculpaţii din dosarul BCR Curtici. Zeci de persoane, în frunte cu angajaţii unităţii, sunt acuzaţi că au prejudiciat banca cu aproximativ două milioane de euro şi patru milioane de lei prin acordarea şi obţinerea frauduloasă de credite bancare. Pe lângă Lucian S., care are calitatea de inculpat, în acest dosar este urmărită penal şi soţia acestuia, Crina Alina S, care a luat împrumuturi frauduloase. Dosarul este instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
JA-A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!