ARAD. Locuitorii din satul Bodeşti au în sfârşit apă atât pentru uzul propriu, cât şi pentru creşterea animalelor. Demersurile au fost făcute de Eusebiu Pistru, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care are de gând să continue investițiile aici.
„În vară am avut mai multe întâlniri cu cetăţenii din comuna Hălmagiu, iar sătenii din Bodeşti s-au plâns de lipsa apei. Pentru crescătorii de animale din această zonă apa este element vital. Văzând nevoile oamenilor de aici, am luat legătura cu cei de la Regia de Apă-Canal de la Arad, respectiv cu directorul Gheorghe Bănăţean, şi am convenit că nu doar satul Bodeşti, ci şi Băneştiul, Cristeştiul, Leştioara, Leasa şi Brusturi trebuie să stea în atenţia noastră în ceea ce priveşte alimentarea cu apă“, a precizat vicepreşedintele Eusebiu Pistru.
Soluția finală și variantele
Din punct de vedere tehnic, soluţia pentru rezolvarea problemei este amplasarea unui bazin de alimentare sus, pe Dealul Şortocului, de unde se vor alimenta cele şase sate. Până la amenajarea bazinului, deocamdată satele se vor alimenta de la coloana de apă care duce la Vîrfurile. La rândul său, directorul Regiei de Apă-Canal din Arad, Gheorghe Bănăţean, ne-a informat că „ne-am mobilizat pentru a soluţiona cât mai repede problema alimentării cu apă a satelor respective. Am venit cu o echipă condusă de către ing. Vasile Borga, şeful secţiei Crişuri şi cu maistrul de zonă, Nicu Huidan, care nu vor pleca de aici până când problema alimentării cu apă nu va fi rezolvată. Precum vedeţi, toată lumea lucrează de zor”, spune Bănăţean.
Iluminatul public, o altă problemă rezolvată
Deşi pare greu de crezut, lămpile de iluminat public din cele şase sate (Bodeşti, Băneşti, Cristeşti, Leştioara, Leasa şi Brusturi) n-au mai fost schimbate din anul 1973. Prin grija vicepreşedintelui CJA, Eusebiu Pistru, au fost comandate un număr de 350 de lămpi de iluminat moderne şi economice, dintre care 110 deja au sosit în comună.
„Până la venirea tuturor lămpilor, s-a luat măsura înţeleaptă ca lămpile deja sosite să fie montate mai rare, din doi în doi stâlpi, astfel încât oamenii să se poată descurca mai bine pe timp de noapte. Mai ales în această perioadă, când ziua scade din ce în ce mai mult, iar întunericul se aşează destul de repede. La Leştioara, de exemplu, s-a făcut de-a dreptul lumină în sat, iar sătenii sunt cât se poate de bucuroşi de acest lucru“, spune Eusebiu Pistru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!