ARAD. Ani de zile de „hărţuire” venită ba de la ANAF, ba de la Poliţia Economică, ba de la procurori au dus în faliment o afacere înfloritoare, care oferea sute de locuri de muncă. Este vorba despre fabrica de procesare a cărnii de pe Calea 6 Vânători, deţinută de omul de afaceri Viorel Lazăr, fabrică ce a fost „devalizată” de instituţiile statului. Rând pe rând, ANAF Timişoara, ANAF Bucureşti, ANAF Deva, Poliţia Economică, procurorii din Arad, dar şi cei din Bihor, au verificat contabilitatea firmei, dar nu au găsit nicio neregulă. Cu toate acestea, conturile societăţii au fost blocate, iar pe toată fabrica şi celelalte bunuri ale firmei au fost impuse sechestre asiguratorii. „Circul” a început în anul 2014 şi, cu toate că societatea deţinută de afaceristul arădean a câştigat pe bandă rulantă toate procesele, sechestrul nu au fost ridicate niciodată, nici conturile deblocate. Asta până când firma a fost băgată în faliment de către instanţă, moment în care în joc a intrat lichidatorul judiciar.
Şi procesele
Simţindu-se „vânat” de instituţiile statului român, care a reuşit să falimenteze o firmă care, în 2013, avea o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro pe an, Viorel Lazăr a decis să dea în judecată ANAF, solicitând despăgubiri de la statul român. În 2018, când a început procesul, omul de afaceri solicita despăgubiri de 29 de milioane de euro. Atunci, Curtea de Apel Timişoara, prima instanţă care a judecat cererea de despăgubiri a lui Lazăr, a admis toate solicitările firmei referitoare la controalele celor de la ANAF, dar nu a admis şi acordarea de despăgubiri. Ulterior, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La doi ani distanţă de la sentinţa de la Timişoara, şi magistraţii Înaltei Curţi au decis să respingă cererea de despăgubiri.
„Aveam neapărat nevoie de două sentinţe pentru a putea ajunge cu procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aşa că acum pregătim dosarul pentru CEDO şi sunt convins că aici îmi voi găsi dreptatea. Nu se poate tu, ca stat român, să falimentezi fără niciun motiv o firmă care are o cifră de afaceri atât de mare şi să nu fii tras la răspundere pentru asta. Avocaţii spun că, în procent de 99 la sută, CEDO ne va acorda despăgubirile solicitate. Potrivit calculelor contabile, vom cere aproximativ 80 de milioane de euro despăgubiri, bani de care societatea a fost privată datorită sechestrelor şi blocărilor de conturi abuzive”, a spus Lazăr.
Trimite articolul
XCe n-a inteles bietul om e ca statul roman e unul totalitar, represiv cu tot ce e romanesc (de la valori si traditii pana la afaceri), unealta slugarnica a stapanirii externe. De aceea sunt vanate afacerile autohtone (vezi si Musca – Curtici), ca sa nu se poata inchega o bruma de capital autohton si sa prospere corporatiile. Capital inseamna putere si, Doamne fereste!, independenta.
Nu ati inteles? De aceea putorile de la stat (un fel de satrapi care ne administreaza ca pe o plantatie) traiesc regeste, pentru ca prin ele sa poata fi exploatata tara asta la sange.
Asa ca, stimate domn, eu nu as fi asa convins de victoria la CEDO.
Culmea e ca cei care fac abuzurile nu platesc niciodata, ci tot noi suportam sumele astea: si cele pierdute prin prisma falimentului (somaj-ul creat, lipsa unui producator local), si despagubirile uletrioare. De ce nu se pedepsesc vinovatii cu nume si prenume? Nu e corect sa faci abuz de pozitia ta si sa nu poti fi tras niciodata la raspundere. Astia de la stat se cred dumnezei.
-
Despăgubirile să fie date de către cei vinovați direct din averile proprii
Bine ar fi sa obtina ceva de la CEDO, dar ,din ce am vazut, nici CEDO nu mai e ceea ce a fost odata,s-a cam politizat treaba si pe acolo!
Despagubirile ar trebui platite din buzunarul celor care nu i-au facut dreptate omului ! Dar cand guvernul de acum 4 ani voia sa faca o lege de raspundere EFECTIVA a magistratilor, repede au sarit cu protestele pwlymea -manipulatii jmecheroilor care acum ne fascineaza cu opera lor de guvernare! Iata rezultatul ..!
-
Sânt convins că omul are dreptate, în primul rând trebuia terminat deoarece nu avea cum să dea atâta spagă câtă pretindea mafioții statului- aceasta fiind posibil firmă de cetățean cu dublă cetățnie, la CEDO nu e nici o speranță deoarece manipulatorii de dosare de acoli sânt tot români care rezolvă în favoarea ststului român
Cu CEDO e asa o treaba… Si eu astept o sentinta de la CEDO deja de 6 ani, dar inca nicio informatie de la ei…
-
Blejusca , nu ai scris cum trebuie intampinarea….
Stateam acum doi ani la terasa, fiind mesele apropiate, auzeam fara să vreau discutiile de la o masă alăturată, unul se plangea ca cei de la anaf Arad si Bucuresti dupa ce l-au controlat, i-au blocat conturile apoi i-au cerut 1.000.000(un milion!) de wueo spaga pt. a le debloca, altfel…
Din zece mii castiga unul (si ala preferabil puscarias, homosexual, vreun diliu minoritar care se simte oprimat de majoritate etc.), dupa care intra in actiune propaganda, ca sa vada fraierii ce dreptate se face la CEDO (un fel de Voda-ntre boieri) si sa inghita mai usor ticalosia din propriile tari.
cine construieste in zona?ala e in spatele minariei,eventualele despagubiri ar trebui platite de haimanalele de la anaf inpreuna cu cel sau cei care iau asmutit asupra firmei,
Sa nu aud de CEDO
de ce?
păi iata pe scurt de ce
Dupa ce am trimis dosarul , acesta a fosta analizat si peste cateva luni mi s-a raspuns scris ca dosarul a fost studiat , este acceptat si o sa ajunga pe masa judecatorilor fara a preciza cand . Am asteptat 5 ani si pauza. Dupa ce le-am scris din nou mi s-a spus ca nu face obiectul unui proces /!?/
Aiurea. Păi daca era asa nu trebuia acceptat de la inceput, nu?
E vorba de dosar civil NU PENAL / retributii neprimite de catre petent/in care instanta de judecata de la noi a clasat dosarul dupa ce chiar ea a spus ca este necesara o expertiza financiara si m-a intrebat daca sunt de acord cu acest lucru. Da am spus ca sunt de acord Apoi tribunalul a dispus o expertiza financiara dar care nu s-a mai efectuat expertul numit
de instanta , subliniind in fata instantei de la noi ca nu i s-au pus la dispozitie actele respective de catre parata ( o institutie a statului) si ca atare nu a facut expertiza.
CEDO totusi a clasat dosarul dupa 5 ani cum ca nu face obiectul unei judecati din partea lor cu toate ca tribunalul de la noi a dat sentinta favorabila paratei fara aceasta expertiza financiar contabila dispusa chiar de el lucru ce l-am reclamat eu in plangerea initiala. dar degeaba . Poate ca au fost deranjati de faptul ca dupa 5 ani am intrebat de soarta dosarului. Nu stiu. Asa ca…..pa!
Aredul trebuie sa se extinda.