Lucrarile de canalizare de pe strada Mihai Eminescu din Ineu au început de mai bine de un an de zile. Pentru a patra oară au săpat muncitorii o groapa iar adâncimea ei a ajuns deja la 6 metri. Proprietarul casei, situată la circa doi metri de craterul din drum, a ajuns la capătul răbdării. Casa îi este înconjurată de gropi, de mormane de pământ care îi îngreunează accesul în propria locuinţă iar atunci când plouă noroaiele complică şi mai mult situaţia. Pe măsură ce săpau muncitorii, aşa crăpau şi pereţii casei. O fisură , două, trei, până într-o bună zi în care s-a trezit cu o gaură în tavan de un metru şi jumătate prin care, în zilele senine, poate admira cerul. Dezastrul începe atunci când plouă iar apa cade direct în cameră. „Au săpat de vreo patru ori aceeaşi groapă. La început au apărut fisuri în casă, probabil din cauza vibraţiilor, apoi m-am trezit cu gaura asta în tavan. Sper ca cineva să plătească pentru toate aceste lucruri şi sper ca până atunci să nu plouă prea des” spune cu năduf proprietarul casei, Matei Bujor.
Nici o sesizare, nici o reclamaţie
Chiar dacă nu a făcut nici o sesizare la Primăria Ineului, proprietarul speră ca cineva să-i plătească despăgubiri pentru distrugerile aduse casei sale. El acuză în primul rând firma care are lucrarea şi care nu a ţinut cont de reclamaţiile verbale pe care le-a făcut în tot acest timp. E adevărat că toate aceste reclamaţii au fost adresate doar muncitorilor care efectuau săpăturile şi care nu puteau decât să-l asculte, fără a -i soluţiona problema.
Nimic în scris
Primarul oraşului, Gheorghe Medeleanu, a precizat că nu are nici o posibilitate de a face ceva până când nu există o sesizare scrisă la Primărie. În momentul în care proprietarul va depune o reclamaţie va fi demarată o anchetă pentru a se stabili cine este vinovat şi cine va plăti pagubele.
M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!