Un nou centru comercial ar fi urmat să fie deschis pentru arădeni în primul trimestru din 2023, înainte de intrarea în localitatea Vladimirescu dinspre Arad, pe marginea DN7. Este vorba de un mall “FunShop”, care ar cuprinde o galerie de magazine şi un supermarket Lidl. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în acest an, dar deocamdată a fost realizat doar sensul giratoriu de pe DN7 şi drumul care va asigura accesul către zona comercială. Dezvoltatorul a anunţat că este nevoit să amâne începerea lucrărilor pentru anul viitor.
Probleme cu aprovizionarea
Reprezentanţi ai dezvoltatorului au fost prezenţi, miercuri dimineaţă, la Primăria Vladimirescu, pentru a cere o urgentare a eliberării autorizaţiei de construire. Primarul comunei, Mihai Mag, ne-a declarat că documentul va fi eliberat în câteva zile, dar că lucrările nu vor începe în acest an. Dezvoltatorul a anunţat administraţia locală că şantierul va fi deschis abia în primăvara anului viitor, adică atunci când magazinele ar fi trebuit să fie deja deschise pentru public, conform planurilor iniţiale. Se pare că un motiv pentru această amânare este legat de problemele în obţinerea materialelor de construcţii necesare proiectului. Materialele s-au scumpit peste tot în lume, dar există şi probleme în aprovizionarea cu materii prime, astfel că mulţi alţi dezvoltatori internaţionali se confruntă cu difucultăţi în derularea investiţiilor.
A început contractarea
Reprezentanţi din România ai dezvoltatorului ne-au declarat că a început deja contractarea spaţiilor comerciale ce vor fi disponibile pentru închiriere, dar nu pot afirma când proiectul va fi finalizat, însă probabil va dura cel puţin 12 luni de la începerea lucrărilor. Pe site-ul funshoppark.ro nu a fost modificată încă data inaugurării proiectului de la Vladimirescu, fiind menţionat în continuare că deschiderea pentru public va avea loc în primul trimestru din 2023.
FunShop este dezvoltat de compania poloneză Scallier, care anunţă că la Vladimirescu complexul va avea o suprafaţă închiriabilă de 7.000 de metri pătraţi. Lidl va fi “ancora alimentară”, cu o suprafaţă de 2.200 mp, iar parcarea va avea, în total, 280 de locuri, din care 170 pentru centrul comercial şi 110 pentru Lidl.
Conform dezvoltatorului, complexul se adresează unei populaţii estimate la 190.226 de locuitori (din municipiul Arad şi împrejurimi).
Opt pentru România
Opt centre comerciale sub acest brand vor funcţiona în România, unele dintre acestea fiind deja deschise sau fiind în lucru. Localităţile vizate sunt Roşiorii de Vede (deschis în 2021), Focşani (deschis în 2021), Vladimirescu, Timişoara, Moşniţa Nouă (lângă Timişoara), Hunedoara, Vaslui şi Turda. Toate cele opt ar urma să ofere peste 40.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale.
“Obiectivul nostru este să creăm un mediu care să se potrivească foarte bine nevoilor și așteptărilor locuitorilor orașelor mici și mijlocii din România și cerințelor lanțurilor locale și internaționale de retail”, transmite dezvoltatorul.
Despre investitor
Scallier administrează proprietăţi comerciale din 2011, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 120 milioane de euro. Dezvoltatorul este specializat în segmentul de centre comerciale cu dimensiuni mici şi medii. FunShop Park vizează comunităţile locale din oraşe mici şi mijlocii, unde construieşte “spaţii adaptate nevoilor clienţilor, cu un număr mare de locuri de parcare, faţade înalte din sticlă, cu logo-uri mari poziţionate deasupra intrării”.
Trimite articolul
Xsa contractezi ceva ce inca nu exista e interesant, nu?
Mall-uri peste mall-uri in Arad. Cel de pe locul fostului stadion Strungul ridicat cu mult fast si laude e aproape desfiintat. Mai urmeaza cumva altul? Intreb .
cresc magazinele astea (MALL) ca ciupercile dar ceva sa faca productie nu apare pe piata sa fie clar Am ajuns noi romanii doar niste consumatori cat despre productii cam PAUZA Ne vand strainii tot de la casnice mobilier electronice electrocasnice imbracaminte incaltaminte la alimente etc tot.
Taci ca-i ”bine” !
-
Ca sa poti consuma-cumpara toase cetatean roman, trebuie sa si produci ceva inainte! Ca de unde ai bani ca sa fii consumator |feroce” trebuie sa fiii si producator inainte de altele. Economia romaniei va produce doar la export (fara consum pe piata interna) in jur de 90 si ceva miliarde euro! La bugetul de stat s-au strans pana acuma din taxe si impozite din economia reala 280 de miliarde de ron si pana la sfarsitul anului vor fi vreo 340 miliarde ron. Si mai am o veste proasta pentru tine adevarat toas putinist: Romania este (dupa Polonia) al doilea hub din regiune pe produse electrocasnice (de top si pentru consumatorii normali ca noi). La autovehicule ne apropiem anul acesta de vreo 1 milion de autovehicule produse, plus motoare fabricate (la mioveni si craiova) plus alte mii de repere si subansamble in automotive. Si la Arad de ex. se produc tramvaie de top si multe alte sute de produse industriale! Si Romania a exportat in exterior (fara productia pe piata interna) de vreo 4-5 miliarde euroi produse agricole anul trecut (cereale, carne, mezeluri, lactate, fructe, etc). Anul acesta avem numai din exportul de cereale 2,5 miliarde euro! Este loc de mult mai bine in Romania, este adevarat, dar treptat toasi!!!!
Pentru Elitele de doi bani din RO. este o declarație .. statistica vorbește! Cât mai multe pașapoarte eliberate, tot atât de multi Români liberi .. peste hotare .
Oare se mai construiește? A mai trecut un an și încă nimic….